Politikk

Nyinnmeldte KrF-ere vil melde seg ut ved høyresving

Ferske KrF-medlemmer sier de vil melde seg rett ut av partiet dersom fredagens landsmøte ikke følger Knut Arild Hareides råd, skriver Vårt Land.

Tidligere generalsekretær Anne-Marie Helland i Kirkens Nødhjelp, nyinnmeldt i KrF, sier hun melder seg ut av KrF om partiet går i regjering med Frp.
  • og NTB

– Det viktigste for meg er at KrF ikke går i regjering med Frp. Dersom det skjer, er medlemskapet definitivt over for mitt vedkommende, sier Anne-Marie Helland til Vårt Land.

Helland var inntil nylig generalsekretær i Kirkens Nødhjelp og er én av de 2.600 som har meldt seg inn i KrF etter at partileder Knut Arild Hareide i sin landsstyretale 28. september sa at han ville ta partiet inn i regjeringssamarbeid med Ap og Sp. I hvilken retning partiet skal gå, avgjøres på landsstyret fredag.

– Det handler ikke bare om veivalget, men også visjonen for det samfunnet han ønsker å bidra til. For meg er det åpenbart at man bør trekke partiet mot venstre for å bygge et samfunn som tar vare på de svakeste, sier Helland.

  • Les også: Måling: Fire av ti Høyre-velgere ønsker KrF inn i regjering

Også Øystein Magelssen, generalsekretær i Norges KFUK-KFUM, meldte seg inn i partiet etter Hareides tale. Han sier at dersom landsmøtet fredag åpner for regjeringssamarbeid med Frp, vil hans medlemskap opphøre allerede lørdag.

Eivind Fremstad, leder av Nordre Aker KrF i Oslo, har opplevd en medlemsvekst på nesten 50 nye medlemmer. Han har ringt de nye medlemmene og sier det er en klar Hareide-støtte blant disse.

– Over 90 prosent av dem jeg har snakket med, støtter Hareide. Disse har også sterke antipatier mot Frp, forteller Fremstad.

Les mer om

  1. KrFs skjebnevalg