Politikk

Carl I. Hagen med full støtte til Christian Tybring-Gjedde

Tidligere Frp-leder Carl I. Hagen refser Venstre og KrF, og ber sentrumspartiene om snart «å forholde seg til de utfordringer som den meget betydelige innvandringen fra Asia og Afrika medfører for det norske samfunn».

Frps tidligere leder Carl I. Hagen gir full støtte til Oslo Frps leder Christian Tybring-Gjedde.
  • Robert Gjerde
    Journalist

— Jeg deler i hovedsak synspunktene til Christian Tybring Gjedde, og synes Venstre og KrF nå snart må begynne å forholde seg til de utfordringer som den meget betydelige innvandringen fra Asia og Afrika medfører for det norske samfunn, sier Carl I. Hagen til Aftenposten.

I et intervju i Aftenposten sa stortingsrepresentant og leder av Oslo Frp, Christian Tybring-Gjedde, at han mener «snikislamisering» er et godt ord, og trakk frem det han mener er ferske eksempler på en slik utvikling i Norge i dag.

Han sa også at dagens innvandringspolitikk fører til at norsk kultur ødelegges, og at han ikke har samvittighet til å se på at denne utviklingen fortsetter.

Carl I. Hagen gir Tybring-Gjedde full støtte. Han advarer mot å henge seg opp i retorikken til Tybring-Gjedde og personen Tybring-Gjedde.

— Han har hele tiden forholdt seg til politiske spørsmål og har aldri angrepet navgitte enkeltpersoner, slik Geir Bekkevold og Abid Raja gjør i Aftenposten i dag, sier Hagen.

Under pressekonferansen i Nydalen fredag ettermiddag stilte Aftenposten Frp-leder Siv Jensen spørsmål om hva sun synes om at hennes forgjenger blander seg inn i regjeringsforhandlingene og debatten om "snikislamisering".

— Jeg registrer at det er mange som har et storengasjement i forhold til det som foregår her. Men jeg kan forsikre om at minjobb som leder av Frps forhandlingsdelegasjon er å ivareta dette på en best mulig måte, svarte Jensen.

- Bør kurse Frp-ere

Mens Frp-leder Siv Jensen sitter vis-à-vis KrF-leder Knut Arild Hareide og Venstre-leder Trine Skei Grande rundt møtebordet i Nydalen, krangler baklandet deres så busta fyker om innvandringspolitikk og «snikislamisering».

- Jeg er uenig i det han sier. Det er trist at Tybring-Gjedde fortsatt bruker slike ord og klistrer Frp fast på en slik retorikk etter at nestleder Ketil Solvik-Olsen har forsøkt å rydde opp i dette, sier stortingsrepresentant Geir Bekkevold (KrF), som er partiets innvandringspolitiske talsmann.

Påtroppende stortingsrepresentant Abid Q. Raja (V) mener Frp bør bruke tid på å kurse sine tillitsvalgte i hvordan man skal omtale sine medmennesker

Konfrontert med Carl I. Hagens uttalelse i dag sier Raja følgende:

— Hagen trenger å diskuterer med Frp om hva de skal mene: Skal det være det Carl sier? Det Siv sier? Når Christian Tybring-Gjedde stigmatiserer innvandrere må man tåle motmæle, sier Raja.

- Må drøftes i Nydalen

Bekkevold mener Tybring-Gjeddes uttalelser er en av grunnene til at det er nødvendig med sonderingsrunder som den som pågår mellom de fire partiene i Nydalen.

Les også

- Uttalelsene viser en kjempestor avstand

- Dette er tema som de går inn i og samtaler om. Vi må snakke alvorlig med Frp om dette. Det er uheldig at han bruker begrep som «snikislamisering» når hans egen nestleder har holdt pressekonferanse og forsøkt å rydde opp, sier Bekkevold, og viser til Frps pressekonferanse for internasjonale journalister hvor Solvik-Olsen omtalte bruken av «snikislamisering» som et dårlig ordvalg. - ** Er det mulig å lage en innvandringspolitikk som både du og Tybring-Gjedde kan stille dere bak?**

- Når jeg ser uttalelsene i dag, ser jeg at det er en kjempestor avstand, fastslår KrF-representanten.

Vil ikke

På vei inn til dagens regjeringssamtaler i Nydalen sier KrF-leder Knut Arild Hareide og nestleder Dagrun Eriksen at de ikke vil ikke ta opp Tybring-Gjeddes innvandringsuttalelser under samtalene.

Les også

  1. - Vi må snakke alvorlig med Frp om dette

  2. Tybring-Gjedde mener «snikislamisering» er et godt og aktuelt ord

  3. Hareide vil ikke snakke om Tybring-Gjedde i Nydalen

Norsk politikk

Nyhetsbrev En gang i uka gir vår politiske redaktør Kjetil B. Alstadheim deg sitt perspektiv på det viktigste som har skjedd i maktens korridorer.

Les mer om

  1. Politikk