Dette vil Oslos byrådslederkandidater gjøre med eiendomsskatten

Oslo har ikke hatt eiendomsskatt siden 1998. Det kan endre seg dersom Arbeiderpartiet overtar makten etter høstens kommunevalg.

afp000857102-eN8BT3OzGZ.jpg

Skal Oslos innbyggere fortsatt slippe unna eiendomsskatt, eller trenger vi skatten for å finansiere velferd? Byrådslederkandidatene Raymond Johansen (Ap) og Stian Berger Røsland (H) har ulike løsninger for hovedstaden.

Arbeiderpartiet vil ha eiendomsskatt for å finansiere velferd

Oslo Arbeiderparti går til valg på å gjeninnføre eiendomsskatten etter 13 år. — Når vi vil ha eiendomsskatt, er det fordi det er behov for ekstraordinære velferdsløft som vi ikke får til uten inntektene fra eiendomsskatt, sier Aps byrådslederkandidat, Raymond Johansen.

— Vi skal bygge fremtidens eldreomsorg med flere ansatte i hjemmetjenesten og en satsing på innføringen av velferdsteknologi. De eldre skal ha muligheten til å mestre mer, og føle seg trygg på å bo hjemme lenger. I tillegg skal vi bygge 3000 nye barnehageplasser, slik at alle får plass i sitt nærmiljø. Det blir en enklere og tryggere hverdag for både barn og foreldre.

Hva er du mest og minst fornøyd med i din kommune? Si din mening i sosiale medier under hashtaggen #bykampen.

Høyre vil fortsette å styre hovedstaden uten eiendomsskatt

Sittende byrådsleder, Stian Berger Røsland, har ingen planer om å innføre eiendomsskatt, dersom Høyre får fornyet tillit i Oslo.

— Vi Oslofolk må allerede bruke mer på å eie eller leie bolig enn noe annet sted i Norge. Likevel går AP, SV, MDG og Rødt til valg på at det er kommunens jobb å gjøre det enda dyrere å bo i byen vår. Vinner de, blir den innført.

Oslo kommune har lavest gjeld og den mest solide kommuneøkonomien av byene i Norge. Vi har den beste skolen, kollektivtrafikken og eldreomsorgen. Høyre har et offensivt program for skole, trygghet og miljø, og jeg vil gjøre jobben som byrådsleder uten å kreve inn eiendomsskatt.

Lurer du på hvor du må betale mest i kommunale skatter og avgifter? Se våre ni grafer som viser forskjellene mellom storbykommunene.