Politikk

Laila Bokhari vil ta over etter Olemic Thommessen

Laila Bokhari (45) melder seg på i kampen om å bli Olemic Thommessens etterfølger for Oppland Høyre på Stortinget.

– Jeg fikk spørsmål om jeg var interessert. Jeg sa ja. Det er et stort ansvar, men også en spennende mulighet, sier Laila Bokhari. Foto: Terje Pedersen, NTB scanpix

 • NTB

Nå sikter statsviteren, terrorforskeren og den tidligere statssekretæren fra Lillehammer mot listetoppen for Oppland Høyre. Olemic Thommessen tar ikke gjenvalg etter fem perioder.

– Jeg fikk spørsmål om jeg var interessert. Jeg sa ja. Det er et stort ansvar, men også en spennende mulighet. Jo mer jeg tenkte, jo klarere ble det. Dette er noe jeg har lyst til, sier Bokhari til Gudbrandsdølen Dagningen.

Bokhari var statssekretær hos Erna Solberg ved Statsministerens kontor fra 2013 til 2015 og ble deretter statssekretær for utenriksminister Børge Brende frem til oktober 2017. Hun har også vært terrorforsker ved Forsvarets forskningsinstitutt og var medlem av 22. juli-kommisjonen.

Også partiets fremste fylkespolitiker, Kari-Anne Jønnes, har sagt at hun vil bli listetopp. Mangeårig fylkessekretær og nå varaordfører på Gjøvik, Anne Bjertnæs, er også aktuell. Det samme er sentralstyremedlem Hanne Velure.

Nominasjonskomiteen legger frem sin endelige liste til nominasjonsmøtet på Biri 21. november. Før det skal alle medlemmene få si sitt i en rådgivende uravstemning.

Les mer om

 1. Olemic Thommessen
 2. Høyre (H)

Relevante artikler

 1. POLITIKK

  Olemic Thommessen sier nei til gjenvalg til Stortinget

 2. POLITIKK

  Raja fikk kritikk fra partileder og parlamentarisk leder for å skrote Venstre-seier

 3. POLITIKK

  30 stortingsrepresentanter har sagt nei til gjenvalg

 4. POLITIKK

  De aller fleste stortingsrepresentantene ønsker å fortsette

 5. KOMMENTAR

  Støre sliter med rødgrønt kaos. Han kan slappe av og bruke Solbergs metode.

 6. POLITIKK

  Sivertsen har fått ny jobb