Politikk

Regjeringen viderefører pilotprosjekt om dyrepoliti

Regjeringen foreslår å bevilge 3 millioner kroner til videreføring av pilotprosjektet om dyrepoliti, for å styrke kampen mot kriminalitet begått mot dyr.

afp000878117-V1cMHN6wF6.jpg
  • Ntb

Målet med dyrepolitiprosjektet er at alvorlig kriminalitet mot dyr skal føre til straffesak og domfellelse.

Dyrevernsorganisasjonen NOAH mener at til tross for positive enkelttiltak for dyrene, er ikke dette et reelt løft i statsbudsjettet for dyrevelferd i Norge.

— Bare hittil i år har NOAH anmeldt nærmere 90 saker - av dem kun fem i Sør-Trøndelag hvor dyrepolitiet er. Kompetansen trengs i hele landet, og den trengs raskt, sier leder Siri Martinsen til NTB.

Dyrepolitiet er et treårig pilotprosjekt i Sør-Trøndelag politidistrikt, med støtte fra Mattilsynet Region Midt.

Midlene fordeles mellom politiet og Mattilsynet.

NOAH: - Ikke et reelt løft

NOAH mener forslaget til statsbudsjettet ikke er et reelt løft for dyrevelferd i Norge. Organisasjonen selv får 0 kroner i støtte.

Veterinær Siri Martinsen i NOAH sier det er enkelte positive tiltak i budsjettet - slik som kutt i pelssubsidier og prøveprosjekt for dyrepoliti.

— Men å ikke legge til rette for avvikling av pelsdyroppdrett og utsette hele behandlingen til høsten 2016, er å se bort fra faglige råd og holde velgerne for narr. Også dyrepoliti-satsingen bør styrkes: Bare hittil i år har NOAH anmeldt nærmere 90 saker - av dem kun 5 i Sør-Trøndelag hvor dyrepolitiet er. Kompetansen trengs i hele landet og den trengs fort, sier Martinsen i en pressemelding.

Hvis du er interessert i budsjettet, kan du også lese denne: 12 blå budsjettgrep som har betydning for lommeboken.

Denne kan også være av interesse: I denne saken kan du lese om hvem som skal få mer i skatt - og hvem som skal få mindre.

Har du hørt Aftenpostens populære podkast? Hør politisk redaktør Trine Eilertsen, kommentator Thomas Boe Hornburg og økonomiredaktør Ola Storeng om statsbudsjettet i Itunes eller her:

Les også

  1. «Det er staten selv som har størst problem med å omstille seg»

  2. Dette betyr statsbudsjettet for småbarnsfamilier

  3. Flybilletten blir dyrere og ruter kan forsvinne

Norsk politikk

Nyhetsbrev En gang i uken gir vår politiske redaktør Kjetil B. Alstadheim deg sitt perspektiv på det viktigste som har skjedd i maktens korridorer.

Les mer om

  1. Politikk