Politikk

KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad har betalt minst 680.000 kroner for lite skatt på pendlerboligene

I tillegg kommer 140.000 kroner i trygdeavgift og mulig tilleggsskatt. Det viser Aftenpostens beregninger over hva Ropstad skulle skattet de siste ti årene.

Kjell Ingolf Ropstad sier han er i dialog med Skatteetaten og vil betale det de kommer frem til.
  • Nina Selbo Torset
    Journalist
  • Vegard Venli
    Journalist
  • Sigrid Gausen
    Journalist

Aftenposten har avdekket at Kjell Ingolf Ropstad (KrF) i ti år fikk gratis pendlerbolig i Oslo fordi han ikke hadde meldt flytting fra gutterommet i Agder. Han betalte ikke leie eller andre utgifter til foreldrene.

Skatteetaten har slått fast at politikere som bor gratis hjemme, må betale skatt av fordelen av å ha gratis pendlerbolig.

Ropstad har hatt gratis pendlerbolig fra 2010 til 2020. Han skattet bare av statsrådboligen i 2019. I fjor tok han aktive grep for å unngå å måtte betale skatt av leiligheten, som ligger i et fasjonabelt strøk på Frogner.

Etter flere avsløringer i Aftenposten er KrF-lederen nå i kontakt med Skatteetaten for å rydde opp. Vi har regnet på hvor stor skatteregningen kan bli.

Regnestykket viser at Ropstad skulle ha betalt minst 680.000 kroner mer i skatt enn han har gjort. I tillegg kommer 140.000 kroner i trygdeavgift. En eventuell tilleggsskatt er ikke tatt med.

Les hele saken med abonnement

Norsk politikk

Nyhetsbrev En gang i uka gir vår politiske redaktør Kjetil B. Alstadheim deg sitt perspektiv på det viktigste som har skjedd i maktens korridorer.