Politikk

Frps Ulf Leirstein strålende fornøyd med Trump: - Han leverer på valgløftene fra dag én

Frps stortingsrepresentant Ulf Leirstein er en av få uttalte Trump-støttespillere på nasjonalt politisk nivå i Norge. Han mener USAs nye president har gjort en imponerende jobb i sin første uke.

Ulf Leirstein er stortingsrepresentant for Frp. Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

  • Henning Carr Ekroll
    Henning Carr Ekroll
    Nyhetssjef

I august 2016 spurte Aftenposten alle statsrådene og stortingsrepresentantene om hvem de helst så at ble USAs neste president. Frps Ulf Leirstein var da ganske alene om å støtte Trumps kandidatur blant de 70 stortingspolitikerne og regjeringsmedlemmene som svarte.

Én uke etter at Trump ble president, har han allerede underskrevet en rekke presidentordrer om å igangsette politikken han lovet i valgkampen. Ulf Leirstein er henrykt over handlekraften, og takker Trump på Twitter.

– Jeg synes det er fantastisk at Donald Trump gjennomfører det han gikk til valg på. Han leverer på valgløftene fra dag én, sier Leirstein til VG.

Mens både statsminister Erna Solberg, utenriksminister Børge Brende og en rekke andre statsledere og fremtredende politikere reagerer sterktTrumps innreiseforbud for borgere fra en rekke muslimske land, er Leirstein udelt positiv.

– Det synes jeg er kjempebra, siden før valget var han tydelig på at han ville innføre begrensninger på innreise til USA fra land som kan utgjøre en risiko, og det leverer han på nå. Dette er i tråd med valgløftene han ga, sier Leirstein til avisen.

– I den verden vi lever med i dag, med økende terror, må det være lov å beskytte nasjonale grenser. Det er et lands privilegium å selv få velge hvem som slipper inn i landet, legger han til.

Les mer om

  1. Ulf Leirstein
  2. USA
  3. Donald Trump