Politikk

Vågeng går av som Nav-sjef i august

Arbeids- og velferdsdirektør Sigrun Vågeng (69) slutter som Nav-sjef i august. Foto: Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Mens bråket rundt trygdeskandalen fortsetter, varslet Nav-sjef Sigrun Vågeng (69) at hun slutter i august. – Et naturlig tidspunkt for meg å overlate ansvaret til en ny direktør, sier Vågeng.

 • NTB
 • Henning Carr Ekroll
  Nyhetssjef

– Det er riktig for meg å få avklart dette nå, sier Vågeng i en pressemelding.

Vågeng fyller 70 år 29. oktober, og har vært Nav-sjef siden 2015.

– Min åremålskontrakt går ut i oktober. Ved å si fra i god tid håper jeg å bidra til forutsigbarhet for virksomheten. Arbeidet med å finne min etterfølger er i gang. Til sommeren har jeg gjort det jeg har sagt jeg skal gjøre i EØS-saken, og direktoratet skal samles i nye lokaler i august. Det er derfor et naturlig tidspunkt for meg å overlate ansvaret til en ny direktør, sier hun.

Sigrun Vågeng har som Nav-sjef vært involvert i trygdeskandalen, der en Nav-feiltolkning av EØS-regelverket gjennom en årrekke har ført til at Nav har politianmeldt brukere for trygdesvindel på feil grunnlag. Dette omtales som den største skandalen i det offentlige Norge siden andre verdenskrig.

 • Har du falt av trygdeskandalen? Vi guider deg gjennom det viktigste

Minst 75 personer antas å være uriktig dømt for trygdesvindel på grunn av feil rettsanvendelse i tidsrommet 2014-2019, ifølge tidligere riksadvokat Tor-Aksel Buschs redegjørelse for Stortingets kontrollkomité 9. januar.

I tillegg har minst 2.400 trygdemottakere har urettmessig fått krav om tilbakebetaling. Nav har omgjort en rekke feilaktige saker og hadde i midten av desember utbetalt rundt 5 millioner kroner til folk som har fått urettmessige krav.

Fredag informerte Vågeng arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen (H) om beslutningen om å gå av. Røe Isaksen tok over som arbeids- og sosialminister etter Anniken Hauglie for én uke siden.

– Det er en stor jobb som gjenstår for å rydde opp i EØS-saken. Jeg er glad for at Vågeng fortsetter dette arbeidet til over sommeren, opplyser Røe Isaksen i en epost til NTB.

Les også

 1. Nav-utvalg varsler svar om skandalens omfang

 2. Ap, SV og Sp vil tvinge regjeringen til å utlevere dokumenter

 3. Trygdeskandalen: SV varsler mistillit mot Anniken Hauglie (H)

Les mer om

 1. Trygdeskandalen
 2. Nav
 3. Sigrun Vågeng