Politikk

Korona gir høyere skolefravær i Oslo øst

Flest barn øst i Oslo holdes hjemme fra skolene. Størst forskjell mellom bydelene Grorud og Ullern.

Færre elever på østkanten i Oslo er tilbake etter at barneskolene åpnet for to uker siden. Her fra da statsminister Erna Solberg (H) og kunnskapsminister Guri Melby (V) besøkte klasse 2B og lærer Figen Demirci på Ellingsrudåsen skole i Oslo.
 • NTB

Én av forklaringene er de geografiske forskjellene i antall smittede i ulike deler av hovedstaden, skriver Klassekampen. Bydelene i Oslo øst har hatt flest tilfeller.

I tillegg gjør språkutfordringer og mangel på tillit utslag i oppmøte på barneskolen.

– I begynnelsen av pandemien var vi veldig opptatt av å formidle at folk måtte holde seg hjemme. Plutselig endret dette seg og alle skulle tilbake på skolen igjen. De som ikke følger pressekonferanser, trenger noen som kan fortelle dem hva som skjer på en måte de forstår, sier leder for Bydelsmødre Norge Nasreen Begum til avisen.

Oppmøtetallene mellom øst og vest spriket to uker etter at barneskoleelevene startet på skolen igjen. Selv om forskjellene har minket, er det fremdeles slik at Oslo er tilnærmet delt i to.

Den største forskjellen er det mellom østkantbydelen Grorud og Ullern på vestkanten. I Grorud har 80 prosent av elevene møtt opp, mens 97 prosent av elevene er tilbake i Ullern.

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  OSLO
  Publisert:

  Milles ulykke får ingen konsekvenser. Et nytt system skal gi ny innsikt rundt sikkerhet på sykkel.

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5