Politikk

DN: Tidligere justisminister Wara går tilbake til eget PR-selskap

Samtidig har han fått seks måneders karantene før han starte i selskapet.

Tor Mikkel Wara sammen med statsminister Erna Solberg på pressekonferansen der det kom frem at han trekker seg som justisminister.
  • Steinar Dyrnes
    Journalist
  • NTB

Det er Dagens Næringsliv som melder om hans nye jobb og vedtaket i karantenenemnda.

I vedtaket heter det blant annet.

«Karantenenemnda har lagt vekt på at du som justis- og innvandringsminister har hatt ansvar for og vært involvert i politikkutforming, har innsikt i prosesser som ennå ikke er offentlig kjent og ellers har informasjon av sensitiv karakter».

Kom fra First House

Før Wara ble justisminister i fjor, var han i en årrekke i PR-bransjen. Senest i First House, men over flere år også i et eget byrå. Det skal han nå gjøre på nytt.

Wara ble utnevnt til justis- og innvandringsminister 4. april 2018. 14. mars 2019 ble han innvilget permisjon etter at hans samboer ble pågrepet av PST og siktet for å ha tent på ekteparets bil natt til 10. mars. 27. mars gikk han av.

Nemnda gir Wara seks måneders karantene og tolv måneders saksforbud, som er regnet fra utløpet av karantenetiden. I karantenetiden får han etterlønn.

I karantenetiden kan ikke Wara utføre rådgivningsarbeid eller inngå avtaler med potensielle kunder. Når han har saksforbud kan han ikke gi råd eller bistand i saker som ligger under Justisdepartementet eller underliggende og tilknyttede virksomheter.