Politikk

Frp i Oslo vil opprette integreringsetat

Frp i Oslo vil opprette en integreringsetat som skal følge opp innvandrerfamilier tettere og samkjøre ulike tiltak.

Carl I. Hagen foreslår at Oslo kommune bør opprette en egen integreringsetat. Her fra en spørretime i Stortinget i fjor. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix

 • NTB

En av fire førsteklassinger i Oslo kan ikke norsk godt nok til å starte vanlig lese- og skriveopplæring når de begynner på skolen.

– Utfordringene med gjengkriminalitet blant innvandrerungdom er voksende. Vi må gjøre en større innsats for barn som blir født i Oslo. Vi må lage en politikk slik at barn som blir født i Oslo, kan norsk når de begynner på skolen, sier Carl I. Hagen til Dagbladet.

Den tidligere Frp-lederen har sammen med partiets førstekandidat i Oslo, Aina Stenersen, fremmet et forslag i Oslo bystyre om en egen integreringsetat. De mener politikken som har vært ført, ikke har gitt gode nok resultater.

– Raymond Johansen-byrådet vraket språktesting av fireåringer med en gang de fikk makten, sier Hagen, og viser til at Frp fikk gjennomslag for å språkteste alle Oslos fireåringer i forrige periode.

Johansen er enig med Hagen i at det er et problem at barn starter på skolen uten å kunne godt nok norsk. Men noen egen etat vil han ikke ha.

– En egen integreringsetat sentralt i kommunen vil trekke disse ressursene vekk fra det dagliglivet der integreringen skal skje. Derfor støtter jeg ikke forslaget, sier byrådslederen.

I inneværende skoleår er det 64.000 elever i grunnskolen i Oslo. 20 prosent av dem har vedtak om særskilt norskopplæring. Det utgjør vel halvparten av elevene med minoritetsspråklig bakgrunn på skolene i hovedstaden, viser tall fra Oslo kommune.

Les mer om

 1. Politikk
 2. Carl I. Hagen
 3. Integrering
 4. Fremskrittspartiet (Frp)

Relevante artikler

 1. OSLOBY

  Utvalg ber Oslo fjerne religiøse ritualer fra skolen og bruke gamle Deichman som livssynshus

 2. OSLOBY

  Ap vil bruke 300 millioner årlig på å gi skolemat til Oslo-elever

 3. NORGE

  Høyre vil kartlegge barnehagebarn. SV-byråd mener de bommer med tiltaket.

 4. POLITIKK

  Høyre vil innføre fraværsgrense også i ungdomsskolen

 5. NORGE

  Mener kommunene legger for mye ansvar for ungdomskriminalitet over på staten

 6. POLITIKK

  Kan beholde deler av eiendomsskatten – for å finansiere skoleløfter og gratis AKS