Nina Jensen: - Synd og uansvarlig å så tvil om klimaendringer er menneskeskapte

WWF-lederen håper Siv Jensens klima-uttalelser var en glipp.

Generalsekretær i miljøorganisasjonen WWF i Norge, Nina Jensen, mener søster Siv Jensen (Frp) må ha sovet i timen eller levd i en boble dersom hun tviler på at klimaendringene er menneskeskapte.

Frp-leder og finansminister Siv Jensen sa under dagens utgave av «Stanghelle & Eilertsen: 2 mot 1» at hun tviler på at klimaendringene man har dokumentert de siste ti årene er menneskeskapte (se fra 18:40 i videoen over).

Det får Siv Jensens søster Nina Jensen, som leder miljøorganisasjonen WWF i Norge, til å reagere.

— Klimaskepsisens tid er langt forbi. Det er knapt noe fagområde i menneskehetens historie som er mer gjennomdokumentert, og det er et lineært forhold mellom CO2-utslipp og klimaendringer. I stedet for å så tvil om menneskeskapte klimaendringer, burde man heller bruke energien på å finne løsningene. Jeg vil oppfordre ethvert regjeringsmedlem til å ta dette i aller høyeste grad på alvor, sier hun over telefon på vei hjem fra et klimamøte i USA.

— Heldigvis er ikke norsk klimapolitikk avhengig av Frp-lederens personlige synspunkter i denne saken, men jeg vil også understreke at enhver politisk leder som i dag sår tvil om menneskeskapte klimaendringer, ikke gjør jobben sin som rollemodell og med å skape løsninger på de absolutt viktigste problemene verden står overfor, legger hun til.

- Er det ikke viktig hva finansministeren mener om denne saken?

— Det viktigste er hva man gjør, og så lenge regjeringen har forpliktet seg til en ambisiøs klimapolitikk, ønsker jeg å forholde meg til det. Men det er både synd og uansvarlig å så tvil om klimaendringer er menneskeskapte.

- Håper det er en storm i et vannglass

-Hun har ikke sagt dette klart før, er du overrasket?

-Ja, man blir vel litt overrasket, først og fremst fordi man da enten har sovet i timen eller virkelig levd i en boble. Men jeg tror dette rett og slett var sløvhet mer enn et reelt standpunkt fra partilederens side.

- Men hun har lest sitatene og avslått Aftenpostens tilbud om å moderere eller utdype svarene sine tirsdag ettermiddag og kveld?

-Jeg håper dette er en storm i et vannglass og ikke et reelt standpunkt. Ingen partileder kan i dag forvente å bli tatt seriøst hvis man bestrider klimaendringer. For å unngå fremtidig uklarhet på dette vil det kommende landsmøtet til Frp forhåpentlig kunne bidra til å avklare dette standpunktet en gang for alle, sier Jensen.

- Nå holder det

Natur og Ungdom mener utsagnet til Jensen er dråpen som får begeret til å renne over. Organisasjonen krever Jensens avgang.

— Nå holder det. Det går ikke an å ha en klimafornekter til finansminister i 2015. Regjeringen vil aldri overoppfylle klimaforliket når den nest mest innflytelsesrike ministeren lever i sin egen boble, og ikke tror på klimaendringene. Hun er en trussel for norsk omstilling og for klimaforhandlingene, og er derfor usikket. Nå må Erna ta grep. Siv må gå, sier NU-leder Arnstein Vestre.

Interessert i saker om politikk? Følg oss på Facebookog Twitter