Politikk

Raja hardt ut mot Listhaug-comeback i internt Facebook-innlegg

Stortingsrepresentant Abid Raja (V) mener det fremstår som statsminister Erna Solberg (H) ikke har en egen mening, og at hun lar seg diktere av Frp, etter at Sylvi Listhaug fredag ble tatt inn i regjeringsvarmen igjen.

Abid Raja (V) refser Sylvi Listhaugs (Frp) regjeringscomeback, og kritiserer samtidig statsminister Erna Solberg (H) for å ta Listhaug tilbake inn i varmen.

  • NTB

Stortingsrepresentanten ønsket ikke å kommentere saken da Dagens Næringsliv spurte ham om en reaksjon fredag. Men avisen har fått tilgang på en skjermdump fra en interngruppe på Facebook, der Raja går hardt ut mot Listhaug-comebacket.

– Synes å være ingen grenser for hva Sylvi kan si og gjøre og likevel havne i regjering! Hun spydd ut eder og galle siste dager, og vipps så er hun statsråd igjen. Virker som Erna har ingen egen mening, og partileder Siv kan diktere hvem som skal være Frp sine statsråder, skriver han i innlegget.

Kommentaren har senere blitt slettet og han ønsker ikke å kommentere eller utdype ytringene.

– Jeg har ingen kommentar til hva vi diskuterer på interne møter og interne nettsider, skriver han i en tekstmelding til DN.

Reaksjonene fra opposisjonspartiene har ikke latt vente på seg etter at Listhaug fredag ble presentert som ny eldre- og folkehelseminister. Men også fra Venstre og KrF kommer det blandede reaksjoner.

Stortingsrepresentant Guri Melby (V) mener Listhaug ikke har fremstått som samlende for de borgerlige partiene det året som har gått siden hun gikk av i fjor. Stortingsrepresentant Knut Arild Hareide (KrF) sier han er usikker på om Listhaug har lært og at han «forstår de som reagerer» på utnevnelsen.

KrFs nestleder Olaug Bollestad har vært taus om sin reaksjon på at Listhaug igjen går inn i regjering. Partiets avgåtte leder, Knut Arild Hareide, derimot er litt mer tydelig.

– Med denne utnevnelsen tar Erna Solberg et betydelig ansvar, og jeg håper hun er helt trygg på at Listhaug har lært av sine feil fra forrige gang hun var statsråd, sa Hareide til NTB.

Les også

  1. Sylvi Listhaug: Vil ha dobbel og firedobbel straff for kriminalitet på Holmlia og andre belastede områder

  2. Skjelte ut Listhaug i fjor. Nå sitter de i regjering sammen.

Les mer om

  1. Abid Raja
  2. Knut Arild Hareide
  3. Sylvi Listhaug
  4. Erna Solberg