Politikk

Støre krever at Stortinget kalles tilbake for permitteringsavklaring

I et brev til Stortingets presidentskap krever Jonas Gahr Støre (Ap) at Stortinget samles for å stemme over en utvidelse av permitteringsordningen, melder VG.

Leder for Arbeiderpartiet, Jonas Gahr Støre, krever i et brev til Stortingets presidentskap at Stortinget samles for å stemme over en utvidelse av permitteringsordningen.
  • NTB

I likhet med Rødt-leder Bjørnar Moxnes har Ap-lederen sendt et slikt brev til presidentskapet fredag – én uke etter at de folkevalgte tok sommerferie.

– Vi hører nå fra både arbeidsgivere og arbeidstakere at det er usikkerhet rundt dette, som fører til at folk blir sagt opp selv om permittering ville vært mulig. Den usikkerheten burde Stortinget fjerne ved å fatte vedtak om en forlengelse, sier Støre til avisa.

19. juni ble forslaget i Stortinget om å forlenge permitteringsordningen nedstemt, men tidligere denne uka gikk Frps Erlend Wiborg ut og sa at partiet lenge har ønsket en forlenget ordning. Dermed ser det ut til å være flertall for å forlenge ordningen.

Samtidig sier Frp-leder Siv Jensen til VG at hun har snakket med statsministeren fredag for å avklare situasjonen.

– Det var nødvendig for å avklare situasjonen. Så lenge dagens ordning varer fram til oktober, er det ingen fare for at permitterte mister sin ordning i sommer. Derfor støtter jeg hennes vurdering av at det holder å vente til møtet med partene i arbeidslivet i august.

Les også

  1. Enighet om å forlenge permitteringsordningen til 31. oktober

  2. NHO: Vil ha statlig lønnstilskudd til bedrifter som ansetter permitterte

  3. Røe Isaksen: For tidlig å si hvem som er hardest rammet