Politikk

SVs Bergstø får kamp om førsteplassen på listen

SV-nestleder Kirsti Bergstø er nominert på førsteplass på Akershus-listen til stortingsvalget i 2021, men utfordres av nummer to-nominerte Sheida Sangtarash.

Sheida Sangtarash (helt til høyre) utfordrer nestleder Kirsti Bergstø (nummer to fra venstre) til topplassen for SV i Akershus. Her er de to fotografert under landsmøtet i 2019 sammen med partileder Audun Lysbakken, nestleder Torgeir Knag Fylkesnes og partisekretær Audun Herning. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

 • NTB

Ifølge Klassekampen har Sangtarash fra Bærum lansert sitt kandidatur.

– Jeg vil ta denne kampen og ønsker å få tillit til å være Akershus' toppkandidat. Jeg er en godt etablert lokal kandidat som kjenner Akershus, sier hun.

Flyttet til Nittedal

I slutten av juni innstilte valgkomiteen Kirsti Bergstø på topp for SV i Akershus, hvor partiet i dag har én representant inne. Hun representerte Finnmark på Stortinget fra 2013 til 2017. Bergstø og samboeren har kjøpt seg bolig i Nittedal.

– En samlet nominasjonskomité kontaktet meg og sa at de ville at jeg skulle være Akershus' stortingskandidat. Etter en nøye vurdering, takket jeg ja til det, sier Bergstø til Klassekampen.

Har møtt på tinget

Sheida Sangtarash sitter i partiets arbeidsutvalg. Som nummer to på Akershus-listen for inneværende stortingsperiode har hun møtt som vararepresentant for Nicholas Wilkinson, som i 2018 ble blodforgiftet, fikk flere hjerneslag og havnet i koma. Wilkinson tar ikke gjenvalg.

Selv om Akershus ble en del av det nye storfylket Viken ved årsskiftet, er det gamle fylket fortsatt eget valgdistrikt.

Tidligere i år gikk flertallet i valglovutvalget inn for at valgdistriktene bør være de samme som de gamle fylkene. Det vil si at vi får 19 valgdistrikter fordelt på dagens 11 fylker.

Les mer om

 1. Kirsti Bergstø
 2. Akershus
 3. Stortingsvalg

Relevante artikler

 1. POLITIKK
  Publisert:

  Troms og Finnmark søker om deling

 2. OSLO
  Publisert:

  Lan Marie Berg (MDG) vil på Stortinget, sier ja til førsteplass

 3. POLITIKK
  Publisert:

  Oslo har 19 representanter på tinget – nå avgjør partiene hvem som kan få representere deg

 4. POLITIKK
  Publisert:

  Abid Raja topper stortingslista til Venstre i Viken

 5. POLITIKK
  Publisert:

  Terje Søviknes bekrefter: Trer til side om Ketil Solvik-Olsen vil bli nestleder i Frp

 6. POLITIKK
  Publisert:

  Mot kampvotering i Oslo Høyre