Politikk

Hagen femdobler pengestøtten til Høyre

Stein Erik Hagen og familieselskapet Canica gir 5 millioner kroner i valgkampstøtte til Høyre.

Hagen blar opp et rekordbeløp i støtte til Høyre foran stortingsvalget neste år.
  • Per Kristian Aale
  • NTB

Det er et rekordstort beløp, skriver VG. Avisen fremholder at Hagen de siste årene har gitt 1 million kroner i året støtte til Høyre, men foran stortingsvalget neste år øker han det til 5 millioner kroner.

– Jeg kan bekrefte at vi har valgt å gi fem millioner kroner til det nye valgkampfondet til Høyre. Det burde gi dem en god start, sier Hagen til VG.

– Vi vet at det etter hvert kommer mange millioner fra LO-familien til de rødgrønne, så det er et forsøk på å bidra til en viss balanse, legger Hagen til.

Det skal være et engangsbeløp til utredninger og neste års valgkamp.

Les også

Stein Erik Hagen: Kunst skaper balanse i livet mitt! | Karin Hindsbo

Mest til Arbeiderpartiet

De politiske partiene fikk rundt 97 millioner kroner i støtte fra privatpersoner i fjor. Over halvparten gikk til Arbeiderpartiet, særlig til oppbyggingen på Utøya, melder NTB.

Ifølge Statistisk sentralbyrå (SSB) har bidragene fra ulike støttespillere aldri før utgjort en så stor andel av partienes inntekter. Samtidig sto offentlig støtte for 67 prosent av inntektene.

AUF-leder Mani Mani Hussaini foran Hegnhuset, det nye læringssenteret på Utøya. En stor del av bidragene som Ap får, har gått til oppbyggingen der. Arkivfoto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Høyre nummer to

I 2015 mottok Arbeiderpartiet drøyt 51 millioner kroner i bidrag, hvorav 40,5 millioner var fra organisasjoner i arbeidslivet. Høyre fikk inn 23 millioner i 2015, og av disse pengene var 12 millioner fra privatpersoner og 10,5 millioner fra kommersielle foretak.

Bidragene til Ap omfatter betydelige gaveinnbetalinger til AUF, som har mottatt bidrag i sammenheng med oppbyggingen av kursstedet på Utøya.

Les også

  1. Hun overlevde Utøya: - Jeg har det så bra, men av og til er det verre enn noen gang...

Les mer om

  1. Politikk
  2. Statistisk sentralbyrå
  3. Utøya
  4. AUF
  5. Arbeiderpartiet (Ap)
  6. Høyre (H)
  7. Stein Erik Hagen