Politikk

Stortinget samlet til hemmelig møte om terrorsikring

Stortingsrepresentantene samlet seg mandag morgen til et lukket møte om Riksrevisjonens rapport om terrorsikring. Pressen ble holdt unna.

  • NTB
Nyhetsbrev Få Kjetil B. Alstadheims perspektiv rett i innboksen hver uke.

Her er det ingen adgang for pressen, trekk ned i vandrehallen, var den klare beskjeden NTB fikk noen minutter før møtet startet i Stortingets kinosal klokken 8 mandag. Samtidig fikk stortingspolitikerne som deltar på møtet, beskjed om å legge fra seg mobiltelefonene sine utenfor møtelokalet.

– Det er flaut at vi skal ha denne lukkede høringen. Pinlig. Dette handler kun om å beskytte forsvarsministeren mot kritikk. Det handler ikke om å beskytte rikets sikkerhet. Det blir parodisk at vi må møte i et lukket møte om dette når vi kunne debattert dette i full offentlighet, sier Venstres Abid Raja til VG. Raja sitter i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité.

Les også

  1. Aftenposten mener: En skam for Solberg-regjeringen

  2. Solberg avviser beredskapskritikken: – Norge er blitt sterkere og tryggere

Rapport: Verken politiet eller Forsvaret er i stand til å beskytte viktige bygg og anlegg

Det var ventet at det hemmelige møtet ville vare et par timer, og mandagens ordinære stortingsmøte starter klokken 10.

Saken som skal behandles på det lukkede møtet er den mye omtalte rapporten fra Riksrevisjonen, som slår fast at politiet og Forsvaret, verken sammen eller hver for seg, er i stand til å beskytte viktige bygg og anlegg i en trusselsituasjon.

Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité har holdt både en åpen og en lukket høring om saken og levert en åpen og en hemmelig innstilling. Med til historien hører en langvarig krangel mellom Stortinget og regjeringen, som ikke ville frigi Riksrevisjonens sammendrag som var laget for å kunne offentliggjøres.

Les mer om

  1. Riksrevisjonen
  2. Stortinget
  3. Erna Solberg