Politikk

Tybring-Gjedde avviser lekkasjer i trusselsaken mot den tidligere justisministeren

Tidligere samfunnssikkerhetsminister Ingvil Smines Tybring-Gjedde (Frp) sier hun vil rette opp et eventuelt inntrykk av at hun lekket opplysninger til pressen.

Ingvil Smines Tybring-Gjedde under rettssakens tredje dag mot Laila Anita Bertheussen i Oslo tingrett torsdag. Bertheussen, som er samboer med tidligere justisminister Tor Mikkel Wara, er tiltalt for angrep på demokratiet og trusler mot ledende politikere, deriblant Smines Tybring-Gjedde. Jil Yngland / NTB scanpix

 • Wasim Riaz
 • NTB

Det sier hun til NRK torsdag i forbindelse med rettssaken mot Laila Anita Bertheussen som pågår i Oslo tingrett.

– Jeg har en kommentar til det, og det er at jeg har ikke lekket noen opplysninger som er unntatt offentlighet fra regjeringens side. Den slags driver selvsagt ikke regjeringen med i disse sakene. Jeg har heller ikke lekket noen bilder til mediene, det gjorde tiltalte selv, sier Tybring-Gjedde.

Aktor Marit Formo konfronterte Bertheussen i retten onsdag med at hun hadde bedt om hjelp til å lekke saker til mediene av den første hendelsen mot huset og bilen desember 2018 i samtaler mellom henne og Ingvil Smines Tybring-Gjedde og en journalist i Human Rights Service.

Statsadvokat Frederik Ranke uttalte til Aftenposten onsdag at han mener at det var Tybring-Gjedde som videresendte bildene.

– Det var Bertheussen som satte det hele i gang, og Ingvil Smines Tybring-Gjedde som sendte bildene videre til pressen, sier Ranke.

– Hvordan visste du at en journalist var på vei til Røa for å dekke saken, Tybring-Gjedde?

– Jeg fikk vite om det via en annen journalist. Det var Bertheussen selv som videresendte bildene, sier Tybring-Gjedde til Aftenposten.

Bistandsadvokat Hermann Skard og Ingvil Smines Tybring-Gjedde under rettssaken mot Laila Anita Berheussen i Oslo tingrett. Egil Nyhus, NTB Scanpix

Hun understreker at hun ikke var bindeleddet mellom journalister og Bertheussen, og sier at dette vil hun komme tilbake til det i sin forklaring om to uker.

– Har du hatt noe kontakt med Bertheussen etter at hun ble pågrepet?

– Jeg har ikke hatt noe kontakt med henne etter pågripelsen, svarer Tybring-Gjedde.

Bertheussen (55) er tiltalt for brudd på straffeloven paragraf 115 for ved bruk av blant annet trusler å ha sørget for at det var en fare for å hindre eller påvirke arbeidet til sin samboer, tidligere justisminister Tor Mikkel Wara (Frp), Ingvild Smines Tybring-Gjedde (Frp) og hennes mann, stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde (Frp).

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. Trusler mot tidligere justisminister

Trusler mot tidligere justisminister

 1. NORGE

  Befaring i trusselsaken: Forsvaret ville vise hvor Wara hadde gått da han våknet om natten

 2. NORGE

  Wara: «Skammelige og ynkelige» lekkasjer fra politiet

 3. KOMMENTAR

  Jeg kan ikke huske en straffesak hvor offeret til de grader hevder at tiltalte er uskyldig

 4. KOMMENTAR

  «Den tidligere justisministeren er overbevist om at politiet har tatt feil gjerningsperson»

 5. NORGE

  Tor Mikkel Wara vitner i saken der samboeren er tiltalt: – Jeg tror ikke hun står bak noen av hendelsene

 6. KOMMENTAR

  Hun ble helt skjelven etter trusselbrev – og kontaktet Human Rights Service