Carl I. Hagen blir ordførerkandidat

Aftenposten.no rapporterer fra pressekonferansen klokken 16.

Les også:

Les også

Nå kommer Hagens ordførersvar

Nå gjør Carl I. Hagen comeback som lokalpolitiker, etter at han for to år siden sluttet som stortingsrepresentant.

– Jeg har tenkt og tenkt. Jeg har diskutert med meg selv og med Eli. Jeg har vurdert fram og tilbake. Lenge så jeg meg selv som pensjonist i Spania med noen foredrag av og til. Men jeg har kommet fram til at savnet av politikken blir for stort, sa Hagen på den godt besøkte pressekonferansen, ifølge NTB.

Fremskrittspartiets nominasjonskomite innkalte mandag ettermidddag til pressekonferanse. Der avklarte Fremskrittspartiets mangeårige formann Carl I. Hagen (66) at han stiller som ordførerkandidat i Oslo for Fremskrittspartiet ved kommunevalget i 2012, to år etter at han trakk seg fra rikspolitikken.

Nominasjonskomiteens leder Svenn Kristiansen i Oslo Frp har allerede varslet at Hagen, dersom han sier han vil stille, i praksis vil være partiets ordførerkandidat.

Trekker seg

Dermed trekker han seg samtidig som pr-rådgiver:

— Når Carl Ivar nå har bestemt seg for å stille som ordførerkandidat i Oslo, har vi sammen kommet til at det er riktig at hans engasjement hos oss avsluttes. Dermed står han fritt til å konsentrere seg fullt og helt om nye oppgaver. Samtidig er både han og vi opptatt av ryddighet og tydelighet ved et mulig rollebytte, sier administrerende direktør Sigurd Grytten i Burson-Marsteller.

Ombudsmann

Nå vil Hagen bli ombudsmann for hele Oslo.

— Kanskje ordførerkontoret kan være litt mer ombudsmann og ta imot litt flere telefoner og bidra til å være en representant for alle, sa Hagen til et stort oppbud av pressefolk.

Han benyttet likevel anledningen til å ta til orde mot varslede skatteøkninger for å møte eldrebølgen.

— Jeg skal bli ordfører for å forsvare fritt sykehjemsvalg, forsvare de eldre og bli ombudsmann for befolkningen, sa Hagen, som fikk mange spørsmål om hvordan han kunne bli en samlende ordførerkandidat.

- Bare vært kandidat i 15 minutter

Hvis Hagen ikke blir valgt, vil han likevel gjøre en jobb som medlem av bystyret.

— Hvis jeg ikke blir valgt blir jeg vanlig bystyrepolitiker. Da har jeg en god hobby i mine eldre dager, sa Hagen på pressekonferansen som ble sendt direkte på TV2 Nyhetskanalen.

— Meningsmålingene peker ikke din vei. Det virker ikke som Oslos befolkning skriker etter deg som ordfører?

— Nei, men så har jeg ikke vært ordførerkandidat mer enn 15 minutter, svarte Hagen kjapt.

Støtter Tybring-Gjedde

Hagen svarte på spørsmål fra en av journalistene på hva han synes om kronikken til Christian Tybring-Gjedde, som skapte mye debatt med sitt oppgjør i Aftenposten med det flerkulturelle Norge.

— Hovedinnholdet deler jeg fullt ut. Jeg ville kanskje ikke brukt akkurat de ordene, svarte Hagen.

Satt i bystyret

Carl I. Hagen var Stortingsrepresentant for Fremskrittspartiet fra 1981 til 2009 og visepresident i Stortinget fra 2005 til 2009.

Han satt samtidig i flere perioder som medlem av Oslo bystyre.

Uklart

Fra høsten 2009 har Hagen jobbet som rådgiver i pr-byrået Burson-Marsteller.

Det er uklart hva som vil skje med Hagens arbeid i pr-bransjen om han lar seg velge som ordførerkandidat.