Politikk

Ny jobb i boks for eksminister Geir-Inge Sivertsen

Tidligere fiskeri- og sjømatminister Geir-Inge Sivertsen (H) har fått ny jobb. Denne gangen er det bekreftet av arbeidsgiver.

Fiskeriminister Geir-Inge Sivertsen (H) satt som statsråd fra 24. januar til 2. mars 2020. Han gikk av etter bråk om etterlønn fra sin tidligere jobb som ordfører. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

  • NTB

– Jeg har takket ja til å gå inn som arbeidende styreleder i TAJ Holding AS, sier Sivertsen til Folkebladet.

TAJ Holding er selskapet til eiendomsutvikler Terje Johansen fra Finnsnes, som blant annet står bak en rekke leilighetsbygg i Tromsø. Geir-Inge Sivertsen var tidligere ordfører i Lenvik kommune, der Finnsnes var administrasjonssenter.

Arbeidsgiver bekrefter

– Jeg har jobbet med eiendomsutvikling før, og det er der jeg har min faglige bakgrunn, sier Sivertsen, som er utdannet bygningsingeniør fra Narvik ingeniørhøgskole og sivilingeniør i bygningsteknikk fra Norges tekniske høgskole.

Terje Johansen bekrefter ansettelsen i en SMS til nettstedet IntraFish.

Sivertsen har også meldt sin nye stilling i TAJ Holding inn til Karantenenemnda, som har besluttet at han ikke skal ilegges karantene eller saksforbud i forbindelse med den nye stillingen.

Fikk flere tilbud

For noen uker siden ble det meldt at den tidligere statsråden – som satt en veldig kort periode før han måtte gå av som følge av bråk rundt etterlønn fra sin tidligere jobb som ordfører – hadde fått ny jobb hos Husøy Kystfiske.

Dette ble avvist av Husøy Kystfiske etter kort tid, ettersom det kun dreide seg om et tilbud om jobb.

Også da avgjorde Karantenenemnda at Sivertsen ikke skulle ilegges karantene.

Les mer om

  1. Geir-Inge Sivertsen
  2. Jobb