Frp stuper på ny måling

Fremskrittspartiet faller hele 7,3 prosentpoeng, mens Høyre hopper frem 4,8 prosentpoeng på meningsmålingen Sentio har gjort for Dagens Næringsliv i april.

Siv Jensen og Frp daler på ny måling. FOTO: SCANPIX

Frp har aldri opplevd større fall på Sentios målinger og oppslutningen på 19,5 prosent er det laveste for partiet siden oktober 2009.

Høyre er nå oppe på 28,8 prosent og er klart større enn Arbeiderpartiet, som faller 2,2 prosentpoeng til 26,6 prosent.

Høyre-leder Erna Solberg er tilfreds.

— Vi kan nå si at vi har stabilisert oss på rundt 25 prosent. Så stabilt høyt har vi ikke ligget siden åttitallet. Det viser at oppgangen ikke er et blått blaff, sier Solberg til Dagens Næringsliv.

Professor og valgforsker Anders Todal Jenssen mener Høyre profitterer på Frps tilbakegang.

- Det er bra for Høyres regjeringsprosjekt fordi det er enklere for Høyre å håndtere et Fremskrittsparti som er en god del mindre. Lysten på å regjere med Frp blir større jo mindre Frp er, sier Jenssen.

Sosialistisk Venstreparti er nede på 4,2 prosent på denne målingen etter et fall på 1,2 prosentpoeng. Senterpartiet får 5,2 prosent, frem 1,1.

Venstre går fram 3,6 prosentpoeng og får 7 prosent på målingen, mens Kristelig Folkeparti går frem 1,6 prosentpoeng til 5,2 prosent.

Om målingen var resultatet av et stortingsvalg, ville Høyre og Fremskrittspartiet til sammen fått 85 plasser på Stortinget, noe som akkurat holder til et flertall. De rødgrønne regjeringspartiene ville fått 63 mandater, 23 færre enn i dag.