Frp stuper på ny måling

Fremskrittspartiet går ned hele 2,4 prosentpoeng på VGs partibarometer. – De bidrar til en ny Ap-regjering, mener de andre borgerlige partiene.

På onsdagens måling utført av InFact for VG faller Siv Jensen 2,4 prosentpoeng ned til 21,3 prosents oppslutning – lavere enn ved forrige stortingsvalg.

– Frp taper på at det virker som om de blokkerer for borgerlige løsninger. Det tror jeg er en del av årsaken til at de går ned, sier Høyres Per-Kristian Foss til avisen.

De andre borgerlige partiene reagerer kraftig på Siv Jensens garanti om å ikke inngå budsjettforlik med en borgerlig regjering uten Frp, og mener at en stemme til Frp i stedet vil sikre Arbeiderpartiet regjeringsmakt.

– Konsekvensen vil være at de holder Jens ved makten i fire nye år. De holder ham under armene. Det henger ikke sammen med den valgkampen de fører, sier Dagfinn Høybråten (KrF).

På barometeret får Ap 32 prosent (-0,4), Frp 21,3 prosent (-2,4), Høyre 17,5 prosent (+0,7), KrF 6,2 prosent (+0,4), Venstre 6,4 prosent (+1,2), SV 6,6 prosent (+0,9), Sp 6,3 prosent (-0,1), Rødt 2,2 prosent (+0,3) og andre partier 1,5 prosent (-0,7).

En annen måling onsdag viser at Høyre går tilbake 1,7 prosentpoeng til 15 prosents oppslutning. På partibarometeret, som Opinion har utført for Avisenes Nyhetsbyrå (ANB), hopper Venstre framover til 7,5 prosents oppslutning. I de siste to målingene har partiet økt oppslutningen med to prosentpoeng.

— Dette er et klapp på skulderen i en tid hvor vi pepres med målinger som spriker. Opinion-målingen i forrige uke endret mye og skapte et momentum og en ny dynamikk rundt et alternativ som jeg har slåss for i to år, sier Sponheim til ANB. De borgerlige partiene har flertall på målingen. Se også:

  • Usikker på hva du skal stemme?
  • Partibarometeret: