Prøv Aftenpostens valgomat

<div style="width:790px;background-color:#000000;padding:5px"> <span style="font-size:13px;font-weight:normal;color:#FFFFFF">Denne valgomaten er for stortingsvalget 2009. Valgomaten for kommune og fylkestingsvalget 2011 er her: <a href="http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/politikk/article4209092.ece"> <strong>Aftenpostens valgomat 2011</strong> </a></span></div><div style="text-align:center;width:800px;height:730px"><script type="text/javascript">flashObject.write("http://media.aftenposten.no/mm/2009/valg/valgomat/prosjekt9.swf", { width:"800px", height:"730px", version:"9.0.0", params: {wmode:"opaque", salign:"tl", allowscriptaccess:"always", bgcolor:"#fff"}, flashvars: {}, alt:"<p>Beklager, men din nettleser har ikke den siste Flash spilleren installert.<br />Den gode nyheten er at denne er kjapp, enkel og gratis å installere.<br /><br />Klikk på linken nedenfor, følg instruksjonene på Adobes download-side og oppdater denne siden. Installeringen er unnagjort på et par minutt.<br /><br /><a href='http://www.adobe.com/go/getflashplayer' target='_blank'>Last ned Adobe Flash Player</a></p>", id:"valgomat"}); </script></div><br></br> Prøv Aftenpostens valgomat og finn ut hvilket parti som ligger nærmest dine holdninger og meninger. PS: Analysefunksjonen av valgomat-svarene er dessverre i ustand grunnet tekniske begrensninger.

Savner du bestemte temaer i Valgomaten?

Utgangspunktet har vært å finne aktuelle temaer vi vet partiene er uenige om, og samtidig oppsummere temaene i enkle utsagn. Mange har for eksempel en mening om skolepolitikk og partiene er veldig uenige om en del stridsspørsmål på området. Dermed har det blitt flere utsagn om skolespørsmål, mens andre temaer glimrer med sitt fravær. Årsaken til at du ikke bes om å ta stilling til utsagn som for eksempel "Det bør bevilges mer penger til helsevesenet", er at svært mange ville sagt seg helt enig i disse utsagnene. Samtidig vil svarene i liten grad gi noen pekepinn om hvilket parti man står nærmest. Noen utsagn kan også virke litt unyanserte. Dette skyldes at de er satt på spissen for å blinke ut spesielle velgergrupper.

Hvorfor er ikke alle partiene med?

Av kapasitetshensyn har vi ikke hatt mulighet til å ta med alle partiene som stiller til valg. Les mer om noen av partiene som ikke er inkludert her: