Aftenpodden: – Kan Bjørnar Moxnes virkelig stå inne for dette?

Rødt sier nei til at Sverige og Finland skal få melde seg inn i Nato – men er det noe partileder Bjørnar Moxnes selv mener, eller er han presset på plass av partiet sitt?

Ukens Aftenpodden tar for seg den vanskelige situasjonen Rødt står i. Det er ikke lett for Nato-motstandere i en tid der nabolandene våre ønsker seg inn, ikke ut, av forsvarsalliansen.

Bjørnar Moxnes får travle dager med å forklare hvorfor han mener Norge bør sette foten ned for svensk og finsk Nato-medlemskap, sier Trine Eilertsen denne uken.

Aftenpodden diskuterer også 17. mai, og hvor langt politikere og folk flest bør gå for å spare på vannet i den tørkerammede hovedstaden. Og de er innom fastlimte demonstrnter i Stortinget.

Abonnenter kan høre

Hver uke ser podkasten på de største og mest interessante sakene i norsk politikk og samfunnsdebatt, med programleder Lars Glomnes, politisk redaktør Kjetil Alstadheim, sjefredaktør Trine Eilertsen og Sarah Sørheim.

Nå får du alle utgavene av Aftenpodden kun i appen vår, på ap.no/podkast eller hos Schibsted-appen PodMe.

De som allerede er Aftenposten-abonnenter kan logge inn hos PodMe på www.aftenposten.no/podme og opprette en konto for å bruke appen.

Hver fjerde podkast legges ut åpent som før.

Meld deg på Aftenpoddens nyhetsbrev for å få vår ukentlige quiz og våre anbefalinger.

Her er ukens spørretimespesial: