Politikk

Frps stortingsgruppe stemte ikke over forslag om å vrake Venstres Abid Raja

Frps parlamentariske leder Hans Andreas Limi vil ikke svare på om de støtter forslaget om å frata Abid Raja vervet som Stortingets visepresident.

Hans Andreas Limi, parlamentarisk leder i Frp, vil ikke svare på om stortingsgruppen til Frp har trukket noen konklusjon om hvorvidt de fortsatt vil støtte Raja. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

 • NTB

Mandag kveld holdt Frp gruppemøte på Stortinget. Det var i forkant klart at Per-Willy Amundsen på møtet ville foreslå å ta fra Abid Raja (V) vervet som Stortingets visepresident.

Ifølge Amundsen er Raja uskikket til å fortsette fordi han gjennom «gjentatte angrep på Frp og vår partiledelse kaster lys over problemene med å samarbeide med et parti som Venstre i regjering».

Etter møtet vil ikke stortingsgruppen si om de støtter Amundsens forslag, skriver VG. I forkant av gruppemøtet hadde imidlertid forslaget møtt motstand både i eget parti, Venstre og Arbeiderpartiet.

Per-Willy Amundsen har foreslått å ta fra Abid Raja (V) vervet som Stortingets visepresident. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

– Lang og god diskusjon hvor mange deltok, så får vi se hva morgendagen bringer, skriver parlamentarisk leder i Frp, Hans Andreas Limi, i en tekstmelding til NTB mandag kveld.

Han opplyser at det ikke var noen avstemning over forslaget på gruppemøtet.

Tirsdag 1. oktober trer Stortinget sammen etter ferien, hvorpå presidenter og sekretærer velges. Etter mandagens gruppemøte er det fremdeles uklart om Frp vil støtte Venstres Abid Raja, eller om de vil stemme blankt.

Abid Raja er den første representanten Venstre har hatt i presidentskapet på 48 år, og han ble valgt inn i 2017.

 1. Les også

  Amundsen får lite støtte for Raja-utspill

 2. Les også

  Amundsen vil kaste Raja som Stortingets visepresident

Relevante artikler

 1. POLITIKK
  Publisert:

  Amundsen får lite støtte for Raja-utspill

 2. POLITIKK
  Publisert:

  Amundsen vil kaste Raja som Stortingets visepresident

 3. POLITIKK
  Publisert:

  Nå er det klart hvem som får toppjobbene i «nye» Frp på Stortinget

 4. POLITIKK
  Publisert:

  Listhaug blir Frps finanstopp på Stortinget

 5. POLITIKK
  Publisert:

  Frp-topper: Visste ikke at IS-siktet kvinne skulle hentes hjem

 6. POLITIKK
  Publisert:

  Grande holdt Raja utenfor ledersamtaler