Politikk

Full stortingssal når bioteknologiloven behandles

Eldre stortingsrepresentanter med underliggende sykdommer har sluppet å møte i Stortinget under koronapandemien. KrFs krav om at bioteknologiloven skal behandles av full sal fører til at samtlige representanter likevel må ta turen til Stortinget tirsdag.

Stortingets presidentskap har besluttet å sette opp pleksiglass mellom dobbeltsetene i stortingssalen, til en kostnad av 225.000 kroner, for å redusere smittefaren. Det reagerer Cecilie Myrseth (Ap) sterkt på. Hun mener pleksiglass ikke på langt nær er nok for å redusere smittefaren.

Ap, SV og Frp er enige om at eggdonasjon, assistert befruktning for enslige, tidlig ultralyd og blodtesten Nipt skal bli lovlig i Norge, men har bare et knapt flertall. Sp og regjeringspartiene Høyre og Venstre går imot forslaget. Frps stortingsgruppe er fristilt i saken.

Ved å tvinge alle Stortingets 169 representanter til å møte håper KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad å «røyke ut» Frp-ere som er imot liberalisering. Hvis to Frp-ere bryter med partilinjen, kan flertallet snu.

Flere representanter er uenige med sitt eget partis standpunkt i denne saken. Både Høyre- og Venstre-representanter har varslet at de vurderer å stemme mot egen regjering.

Dersom de nye endringene blir vedtatt, går Norge fra å være et av de mest konservative landene i Europa til å bli et mer liberalt land. Her kan du lese hva loven egentlig betyr for deg og meg.

Les også

  1. Tirsdag må alle 169 stortingsrepresentantene møte her for å stemme. Det tvinger koronautsatte representanter ut på reise.

  2. Venstre- og Høyre-representanter vurderer å stemme mot egen regjering

  3. Bioteknologiloven endres: Slik påvirker det deg som har vansker med å få barn

  4. KrF fikk ja til full sal på Stortinget – pleksiglass mellom representantene

  5. Ber Venstre og Høyre trosse egen regjering i slaget om ny bioteknologilov

  6. MDG støtter Ap, SV og Frp i stortingsthrilleren om ny bioteknologilov

  7. Barns menneskerettigheter avskaffes av Stortinget | Eidsvig, Bleken, Wyller, Larsen, Hole og Matlary

  8. De foreslåtte endringene i bioteknologiloven er et fremskritt for kvinnehelsen | 15 representanter fra det fostermedisinske fagmiljø

Les mer om

  1. Oppsummert-type