Politikk

6007 par barnesko utenfor Stortinget i Moria-markering

Ressursgruppen «Evakuer barna fra Moria» satte tirsdag ut 6007 par barnesko foran Stortinget for å markere at like mange barn fortsatt er i flyktningleiren.

Janne Heltberg i Ressursgruppen «Evakuer barna fra Moria» plasserer barnesko på Eidsvolls plass utenfor Stortinget. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

 • NTB

Birk Helland Bakke (3) blant 6007 par med barnesko utenfor Stortinget. Markeringen setter søkelyset på barna som fortsatt er i flyktningleiren Moria på den greske øya Lesbos. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

I hvert par av sko skulle det stått et barn som fikk sine grunnleggende menneskerettigheter oppfylt, som hadde tilgang til adekvat helsehjelp, og som fikk gå på skole, uttaler ressursgruppen.

– Vi fortsetter våre markeringen fordi 6007 barn fortsatt er fanget i flyktningleiren Moria under uverdige og farlige betingelser mens regjeringen krangler om de skal bidra i det felleseuropeiske løftet med å evakuere de mest sårbare, sier barnepsykolog og initiativtaker Katrin Glatz Brubakk.

6007 par med barnesko utenfor Stortinget skal sette søkelyset på barna i flyktningleiren Moria. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Statssekretær Hilde Barstad (H) i Justisdepartementet og stortingspolitikerne Torhild Bransdal (KrF) og Solveig Schytz (V) møtte opp ute på plassen for å motta kravene fra Liv Karin Dahlstrøm i ressursgruppen.

– Regjeringen har i alle svar slått fast at Norge har et medansvar for betingelsene i Moria ettersom de ligger i Schengen-området og fordi Norge har bidratt med finansiering. Hellas har bedt Norge evakuere 150 av de mest sårbare ettersom deres systemer er overbelastet, sier Brubakk.

 1. Les også

  11 EU-land klare til å hente Moria-barn. Norge venter til de innfrir løftet.

 2. Les også

  Kan ta år før Moria-barn kommer til Norge

 3. Les også

  Tyskland henter syke barn fra greske leirer

 4. Les også

  God moral så lenge 8–10 andre har det | Andreas Slettholm

Les mer om

 1. Moria
 2. Justisdepartementet

Relevante artikler

 1. POLITIKK
  Publisert:

  Norsk barnepsykolog advarer: Én måned gammel jente bor på pledd og papp i Moria

 2. POLITIKK
  Publisert:

  Venstres landsstyre med klare krav: Evakuer barna fra Moria nå!

 3. NORGE
  Publisert:

  Regjeringen henter barnefamilier fra Hellas etter storbrann

 4. POLITIKK
  Publisert:

  Stortinget utsetter Moria-saken, Høyre trenger mer tid

 5. POLITIKK
  Publisert:

  Regjeringspartiene er enige om en løsning for å hente ut asylsøkere fra Hellas

 6. SID
  Publisert:

  80 millioner flyktninger er en kostnad – når de ikke gis muligheten til å bidra