Politikk

6007 par barnesko utenfor Stortinget i Moria-markering

Janne Heltberg i Ressursgruppen «Evakuer barna fra Moria» plasserer barnesko på Eidsvolls plass utenfor Stortinget.

Ressursgruppen «Evakuer barna fra Moria» satte tirsdag ut 6007 par barnesko foran Stortinget for å markere at like mange barn fortsatt er i flyktningleiren.

  • NTB
Birk Helland Bakke (3) blant 6007 par med barnesko utenfor Stortinget. Markeringen setter søkelyset på barna som fortsatt er i flyktningleiren Moria på den greske øya Lesbos.

I hvert par av sko skulle det stått et barn som fikk sine grunnleggende menneskerettigheter oppfylt, som hadde tilgang til adekvat helsehjelp, og som fikk gå på skole, uttaler ressursgruppen.

– Vi fortsetter våre markeringen fordi 6007 barn fortsatt er fanget i flyktningleiren Moria under uverdige og farlige betingelser mens regjeringen krangler om de skal bidra i det felleseuropeiske løftet med å evakuere de mest sårbare, sier barnepsykolog og initiativtaker Katrin Glatz Brubakk.

6007 par med barnesko utenfor Stortinget skal sette søkelyset på barna i flyktningleiren Moria.

Statssekretær Hilde Barstad (H) i Justisdepartementet og stortingspolitikerne Torhild Bransdal (KrF) og Solveig Schytz (V) møtte opp ute på plassen for å motta kravene fra Liv Karin Dahlstrøm i ressursgruppen.

– Regjeringen har i alle svar slått fast at Norge har et medansvar for betingelsene i Moria ettersom de ligger i Schengen-området og fordi Norge har bidratt med finansiering. Hellas har bedt Norge evakuere 150 av de mest sårbare ettersom deres systemer er overbelastet, sier Brubakk.

Les også

  1. 11 EU-land klare til å hente Moria-barn. Norge venter til de innfrir løftet.

  2. Kan ta år før Moria-barn kommer til Norge

  3. Tyskland henter syke barn fra greske leirer

  4. God moral så lenge 8–10 andre har det | Andreas Slettholm

Les mer om

  1. Moria
  2. Justisdepartementet