Ekskludert Frp-politiker signerte taushetserklæring

Vibeke-Emilie Abrahamsen (Frp) har nå skrevet under taushetserklæringen partiet har etterlyst, men hun rakk det ikke i tide til å stå på kommunevalgslisten.

Vibeke-Emilie Abrahamsen ble nylig gjenvalgt som leder av Bamble Frp.

Abrahamsen bekreftet fredag kveld overfor NRK at hun hadde skrevet under.

Frp-politikeren fra Bamble i Telemark ble midlertidig ekskludert fra Frp etter å ha mottatt lekkasjer fra partikollega Helge-Andre Njåstad, som i slutten av januar trakk seg fra alle tillitsverv i partiet etter å ha delt sensitive metoo-opplysninger.

– Vil ikke skade partiet

Abrahamsen understreker overfor VG at hun ikke er presset til å skrive under på at hun vil fjerne alle dokumenter om saken.

– Jeg gjør det ikke for meg selv, men for partiet og for å kunne fortsette det viktige arbeidet for lokalsamfunnet i Bamble og folkene som bor her, sier Abrahamsen til VG.

I eposten med taushetserklæringen til organisasjonsutvalget og fylkesleder Frode Hestnes, gjør Abrahamsen det klart at hun ikke ønsker å bidra til å skade partiet.

– Jeg gjentar nok en gang at jeg ikke ønsker å skade varslere eller partiet, og det har jeg sagt hele veien, skriver Abrahamsen som var leder av Bamble Frp inntil hun ble midlertidig ekskludert for noen dager siden.

For sent

Klokken 18 fredag ettermiddag startet nominasjonsmøtet i Bamble Frp, der Abrahamsen var foreslått på tredjeplass på listen. Møteleder og statssekretær Torleif Vikre opplyste at partiet mottok taushetserklæringen for sent til å behandle den før møtet, og at Abrahamsen derfor ikke var valgbar.

Abrahamsens navn er ikke med på listen som ble vedtatt fredag.

– Vår valgliste er nå vedtatt, uten at noen har tatt særlig til motmæle mot den. Jeg finner ingen grunn til at det skal holdes noe ekstraordinært nominasjonsmøte på grunn av hendelsene rundt Abrahamsen, sier Vikre til VG etter nominasjonsmøtet.