Julia Sandstø (20) ble trakassert i KrFU: – Det hjalp ikke å si fra

KrFU-politiker Julia Sandstø (20) varslet to KrFU-ledere gjentatte ganger om at hun ble trakassert og forfulgt av en betydelig eldre KrFU-politiker. - Det hjalp ikke å si fra, sier hun.

Julia Sandstø (20) varslet KrFU-ledelsen om det hun opplevde som gjentatte trakasseringer fra en betydelig eldre KrFU-politiker. - Men jeg ble ikke tatt på alvor. Det var en voldsom belastning, sier hun.

Det er oktober 2015 på Tjøme i Vestfold. KrFs ungdomspolitikere fra hele landet er samlet til landsmøte. Avtroppende leder Emil Andre Erstad har nettopp holdt sin tale. Ungdomspolitikere med noe på hjertet blir oppfordret til å komme på talerstolen. Julia Sandstø har forberedt en tale om kjønnskvotering og kan talen utenat. Men hun klarer ikke å ta ordet.

På fremste rad, et par meter fra talerstolen, sitter den betydelig eldre mannen som har trakassert henne i flere måneder. Nå orker hun ikke møte blikket hans. Sandstø blir oppfordret til å skrive seg på talerlisten. Men da kommer tårene. Hun forlater landsmøtesalen og tilbringer halve dagen på hotellrommet.

Les hele saken med abonnement