Politikk

Ap-leder Jonas Gahr Støre møter kongen – blir bedt om å danne regjering

Ap-leder Jonas Gahr Støre møter til audiens hos kongen på Slottet klokken 14. Der vil han få oppdraget med å danne ny regjering.

Ap-leder og påtroppende statsminister Jonas Gahr Støre møter til audiens hos kongen klokken 14.
  • NTB

Ifølge Slottets offisielle nettsider mottar kong Harald og kronprins Haakon Ap-leder Jonas Gahr Støre tirsdag klokken 14.

Det er én time etter at den avtroppende Solberg-regjeringen møtte på slottet for å levere sin avskjedssøknad.

Avtroppende statsminister Erna Solberg rådet da kongen til å kontakte Ap-leder Jonas Gahr Støre og be ham om å danne ny regjering.

– Jeg vil råde Hans Majestet Kongen til å henvende seg til lederen for Arbeiderpartiet, Jonas Gahr Støre, da han er statsministerkandidat for de to partiene som er beredt til å danne regjering, sa Solberg da hun tradisjonen tro kunngjorde sin avgang i Stortinget etter at budsjettet ble lagt fram tirsdag formiddag.

Arbeiderpartiet og Senterpartiet er enige om å danne regjering og har varslet at de er klare til å presentere medlemmene i regjeringen på torsdag, mens regjeringsplattformen legges frem onsdag klokken 14 i Hurdal.

Frem til torsdag vil Solberg og hennes regjering fortsette som et såkalt forretningsministerium som holder hjulene i gang i regjeringsapparatet.

Norsk politikk

Nyhetsbrev En gang i uken gir vår politiske redaktør Kjetil B. Alstadheim deg sitt perspektiv på det viktigste som har skjedd i maktens korridorer.