Politikk

Averøy fikk landets yngste i kommunestyret

Arbeiderpartiet og Nordmøre kan skilte med landets aller yngste kommunestyrerepresentant.

Ina Rangønes Libak (17) fyller 18 år først 29. desember, og er dermed noen uker yngre enn den 17 år gamle KrF-politikeren Vegard Solberg som er valgt inn i kommunestyret i Re i Vestfold. Han fyller 18 i november.

Ina Rangønes Libak tar plass i kommunestyresalen i Arbeiderpartiets gruppe sammen med sin mor, Ingrid Rangønes.

Fra Løten

Ina kom til Averøy fra Løten for ni år siden og er elev ved Atlanten videregående skole i Kristiansund. Der er hun inne i sitt tredje år. Senere har hun tenkt å søke seg til Teaterhøyskolen. Alternativet er å studere medisin eller psykologi.

– Begge mine foreldre er politikere. De har nok bidratt til at jeg ble engasjert, men jeg har gjort et selvstendig partivalg, sier Ina Rangønes Libak til NTB.

Hun mener Arbeiderpartiets ideologi er veldig bra. Skolepolitikken og eldreomsorgspolitikken gir hun sin fulle støtte. Når det gjelder miljøpolitikken mener hun Arbeiderpartiet er blitt bedre med årene, men at AUF er enda bedre.

Klare valg

– Jeg tar med meg AUFs miljøpolitikk inn i Averøy kommunestyre. I tillegg har jeg tenkt å bidra til å gjøre Averøy til en bedre kommune å bo i for ungdom, sier hun.

I Averøy er det tre partier som dominerer etter valget, nemlig Venstre med 25,5 prosent av stemmene, Arbeiderpartiet med 24,6 prosent og Fremskrittspartiet med 22,5 prosent. Jarle Haga (V) ble valgt som ordfører gjennom direkte ordførervalg. Han fikk 65 prosent av stemmene ved ordførervalget.

Les mer om

  1. Politikk