Politikk

Hege Storhaug: – Islamnet, Profetens Ummah og Sylvi Listhaug er i dag på samme side

Hege Storhaug er svært skuffet over regjeringens nei til nasjonalt niqab-forbud i skolen.

– Sylvi Listhaug (bildet) burde ærlig ha forklart velgerne hvorfor Frp går mot egen politikk, mener Hege Storhaug. Foto: Håkon Mosvold Larsen/ NTB scanpix

 • Julie Berg Melfald
  Julie Berg Melfald
  Journalist

I dag kom meldingen om at regjeringen og innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) ikke ønsker å innføre et nasjonalt forbud mot plagg som dekker elever og studenters ansikt, slik som niqab.

Listhaug skriver at niqab og burka er et lite problem i skolesammenheng og på andre offentlige institusjoner, i et svar på et skriftlig spørsmål fra Arbeiderpartiets Jan Bøhler.

Beskjeden kom som en overraskelse på flere, spesielt fordi Frp i flere år har vært svært vokale om at de ønsker et slikt forbud.

En av dem som reagerer kraftig er informasjonsansvarlig i Human Rights Service (HRS) og forfatter av «Islam. Den 11. landeplage», Hege Storhaug.

– Nå gjør Listhaug og regjeringen akkurat det samme som regjeringer før dem. Nemlig å skyve ansvaret over på den enkelte skole, den enkelte rektor og den enkelte kommune, i stedet for å ta nasjonalt ansvar, sier Storhaug.

 • I Nederland har regjeringen godkjent et forslag om å gjøre ansiktsdekkende slør forbudt: Går inn for forbud mot burka og niqab

Hege Storhaug er svært skuffet over regjeringens nei til niqab-forbud. Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB scanpix

– Listhaug svikter

Hun er spesielt skuffet over Frp, som hun mener igjen ser ut til å gi etter for Høyre.

– Det er nok veldig mange innad i partiet som føler seg sviktet i dag, da det er ganske åpenbart at Erna Solberg har regien, sier Storhaug.

Den kjente islamkritikeren er også svært skeptisk til innvandrings- og integreringsministerens rolle i saken.

– Etter at Listhaug har satt seg i ministerstolen har hun skapt et bilde av seg selv som tøff og hard i klypa. Men hun klarer ikke en gang å fjerne mobile fengsler fra jenter i Norge. Hun burde ærlig ha forklart velgerne hvorfor Frp går mot egen politikk. Niqab er kjønnsapartheid i praksis og et symbol på politisk islam som er en totalitær ideologi.

– I dag er Islamnet, Profetens Ummah, Sylvi Listhaug og Erna Solberg i praksis på samme side, mener Storhaug.

Les også

Frp-politiker: Hijab er grunn til å avvise en kunde

Frp vil fortsette å kjempe for forbud i Stortinget

Listhaug selv er klar på at Frps politikk fortsatt står.

– Jeg kan betrygge alle sammen om at både jeg og Fremskrittspartiet er mot både niqab og burka, og at det aller beste hadde vært et forbud mot det, sier hun i en egen video hun har spilt inn fredag morgen.

Innvandringspolitisk talsmann i Frp, Mazyar Keshvari, understreker at et niqab-forbud fortsatt er svært viktig for partiet Foto: Heidi Marie Fikke

Innvandringspolitisk talsmann i Fremskrittspartiet, Mazyar Keshvari, mener Frp`ere ikke har noen grunn til å være skuffet.

Kampen om forbud er langt fra over, sier han.

– Det er absolutt ingen grunn til å føle seg sviktet. Vi sitter i en regjering hvor det største partiet, Høyre, er imot et niqab-forbud. Det er en ærlig sak. Men det er tross alt Stortinget som er den lovgivende forsamlingen, og der jobber vi hardt for å fremme dette forslaget og få flertall, sier han.

Frp inviterte Arbeiderpartiet til møte

Han poengterer imidlertid det han mener er politisk dobbeltspill av Arbeiderpartiet. Etter Jan Bøhlers kritikk av regjeringens forbud-nei inviterte Frp Arbeiderpartiet til og møtes for å diskutere hvordan få stortingsflertall for forslaget, skriver VG.

– Fremskrittspartiets stortingsgruppe må først overtale sin egen statsråd, Sylvi Listhaug. Vi forholder oss til eventuelle forslag fra regjeringen, svarte Helga Pedersen da, på vegne av partiets stortingsgruppe, til VG.

– Det er mange partier som prater om forbud, men vi er det eneste partiet som faktisk gjør noe i praksis, sier Keshvari, og viser til at Frp flere ganger har fremmet forslag om forbud mot heldekkende ansiktplagg, nå sist denne stortingsperioden.

LES OGSÅ:

Les også

 1. Tre gode grunner til å forby niqab på offentlig sted | Iver Alne Bolin (15)

 2. Tre gode grunner til ikke å forby niqab | Sharleen Dydland (16)

 3. Har ikke anbefalt niqab-forbud

Les mer om

 1. Sylvi Listhaug
 2. Hege Storhaug
 3. Nikab