Politikk

Kallmyr vil se på muligheten for å begrense utenlandsekteskap

Justis- og innvandringsminister Jøran Kallmyr (Frp) vil vurdere å gjøre det vanskeligere for norske menn å hente kvinner fra utlandet til Norge.

Justis- og innvandringsminister Jøran Kallmyr (Frp) vil gjøre det vanskeligere for norske menn å hente utenlandske kvinner. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

 • NTB

For å hindre at utenlandske kvinner utnyttes av norske menn, vil regjeringen vurderer konkrete virkemidler som skal bidra til at den aktuelle gruppen må vente lenge før de kan hente nye kvinner fra utlandet, melder NRK.

– Vi må se på flere ting, men det som kan bli aktuelt er en form for karantene, sier Kallmyr.

Uttalelsen kommer etter at det ble kjent at flere krisesentre opplever at norske menn leverer sine utenlandske koner på døra når de er «ferdige med dem».

– Altfor mange opplever et liv med fysisk og psykisk vold når de flytter inn hos sin norske mann. Etter en periode kastes de ut, sier leder Svein Gjerseth for Krisesenteret i Telemark.

Det kommer rundt ti kvinner årlig til krisesenteret i Skien som sier at de har blitt kastet ut hjemmefra. Mange av dem er fra Thailand og Filippinene.

Det kom 2.818 personer til Norge for å bo sammen med sin norske eller nordiske partner I perioden januar til september i år, viser tall fra Utlendingsdirektoratet.

Les mer om

 1. Jøran Kallmyr
 2. Fremskrittspartiet (Frp)
 3. Ekteskap
 4. Utlendingsdirektoratet

Relevante artikler

 1. LEDER

  Aftenposten mener: Voldsutsatte kvinner må få bedre hjelp

 2. POLITIKK

  Kallmyr vil ikke stille seg i veien for utlevering av IS-fanger

 3. POLITIKK

  Erna Solberg slår tilbake mot Kallmyr

 4. POLITIKK

  Det kan bli vanskelig å bevise hva IS-kvinnen har gjort

 5. POLITIKK

  Norge har utvist 15 personer med IS-tilknytning

 6. NORGE

  Norge skal hente 800 Libya-flyktninger fra Rwanda og Romania i år