Politikk

Siv Jensen sykmeldt. Ingen avklaring i bompengeforhandlingene denne uken.

Finansminister Siv Jensen er sengeliggende og sykmeldt ut uken. Statsminister Erna Solberg må forsvare revidert nasjonalbudsjett i Stortinget fredag.

Finansminister Siv Jensen er sykmeldt og kan ikke delta i behandlingen av revidert nasjonalbudsjett og bompenge-forhandlingene.
  • Thomas Spence

– Siv Jensen er rammet av vanlig influensa og det er ikke noe dramatisk. Hun er sykmeldt fra i går og ut uken. Hun håper å være raskt tilbake, sier statssekretær Atle Simonsen i Finansdepartementet.

Stortinget avslutter vårsesjonen fredag med behandlingen av revidert nasjonalbudsjett 2019, tilleggsbevilgninger, omprioriteringer forslag om endringer i skatter og avgifter i statsbudsjettet for 2019.

Normalt er det arenaen for et generaloppgjør mellom finansministeren på vegne av regjeringen, og opposisjonssledene. I år må derfor statsminister Erna Solberg selv forsvare forslagene.

Samtidig innebærer Jensens sykefravær at det ikke blir noe gjennombrudd i bompenge-forhandlingene mellom regjeringspartiene denne uken.

Disse foregår på to nivåer: Først i en åttemannsgruppe sammensatt av samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp), de parlamentariske lederne i Høyre og Frp, Trond Helleland og Hans Andreas Limi, samt Erna Solbergs stabssjef Lars Øy og KrF og Venstres menn på Statsministerens kontor: Hans Olav Syversen og Audun Rødningsby.

Dernest blant partilederne Erna Solberg (H), Siv Jensen (Frp), Trine Skei Grande (V) og Kjell Ingolf Ropstad (KrF), som i realitetene vil måtte avveie og avgjøre de ulike kryssende hensynene til klima, statsbudsjettet og samferdselsmålene.

– Innebærer Jensens sykdom full stans i bompengeforhandlingene?

– Vi kommenterer ikke når det er møter. Men partiene snakker sammen på flere nivåer, svarer Simonsen.

Norsk politikk

Nyhetsbrev En gang i uken gir vår politiske redaktør Kjetil B. Alstadheim deg sitt perspektiv på det viktigste som har skjedd i maktens korridorer.

Les mer om

  1. Revidert nasjonalbudsjett
  2. Sykefravær