Politikk

Siv Jensen sykmeldt. Ingen avklaring i bompengeforhandlingene denne uken.

Finansminister Siv Jensen er sengeliggende og sykmeldt ut uken. Statsminister Erna Solberg må forsvare revidert nasjonalbudsjett i Stortinget fredag.

Finansminister Siv Jensen er sykmeldt og kan ikke delta i behandlingen av revidert nasjonalbudsjett og bompenge-forhandlingene. Olav Olsen

 • Thomas Spence

– Siv Jensen er rammet av vanlig influensa og det er ikke noe dramatisk. Hun er sykmeldt fra i går og ut uken. Hun håper å være raskt tilbake, sier statssekretær Atle Simonsen i Finansdepartementet.

Stortinget avslutter vårsesjonen fredag med behandlingen av revidert nasjonalbudsjett 2019, tilleggsbevilgninger, omprioriteringer forslag om endringer i skatter og avgifter i statsbudsjettet for 2019.

Normalt er det arenaen for et generaloppgjør mellom finansministeren på vegne av regjeringen, og opposisjonssledene. I år må derfor statsminister Erna Solberg selv forsvare forslagene.

Samtidig innebærer Jensens sykefravær at det ikke blir noe gjennombrudd i bompenge-forhandlingene mellom regjeringspartiene denne uken.

Disse foregår på to nivåer: Først i en åttemannsgruppe sammensatt av samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp), de parlamentariske lederne i Høyre og Frp, Trond Helleland og Hans Andreas Limi, samt Erna Solbergs stabssjef Lars Øy og KrF og Venstres menn på Statsministerens kontor: Hans Olav Syversen og Audun Rødningsby.

Dernest blant partilederne Erna Solberg (H), Siv Jensen (Frp), Trine Skei Grande (V) og Kjell Ingolf Ropstad (KrF), som i realitetene vil måtte avveie og avgjøre de ulike kryssende hensynene til klima, statsbudsjettet og samferdselsmålene.

– Innebærer Jensens sykdom full stans i bompengeforhandlingene?

– Vi kommenterer ikke når det er møter. Men partiene snakker sammen på flere nivåer, svarer Simonsen.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. Revidert nasjonalbudsjett
 2. Sykefravær

Relevante artikler

 1. POLITIKK

  Mer til politikerne, mindre til kommunene: Her er de viktigste vedtakene fra Stortinget før sommeren

 2. NORGE

  Slik forklarer Siv Jensen den økte oljepengebruken

 3. ØKONOMI

  Siv Jensen sliter på meningsmålingene. Men som finansminister seiler hun i medvind. «»

 4. POLITIKK

  Her er det viktigste fra revidert nasjonalbudsjett

 5. POLITIKK

  Regjeringen kutter bruken av oljepenger neste år

 6. POLITIKK

  Ennå ingen enighet om revidert budsjett – opposisjonen frykter tidsnød