Politikk

Sp åpner for å gjenåpne nedlagte politistasjoner

Programkomiteen i Senterpartiet foreslår at Sp de neste årene skal jobbe for å gjenåpne politistasjoner og garantere at ingen lokalsykehus blir nedlagt.

Parlamentarisk leder i Senterpartiet og leder for partiets programkomité, Marit Arnstad, letter på sløret om partiets nye distriktspolitikk.
  • NTB

Overfor VG letter leder for partiets programkomité, Marit Arnstad, på sløret om komiteens forslag til ny distriktspolitikk de neste årene.

– Det dreier seg om en kamp for å overleve for mange distriktssamfunn: Det går jevnt og trutt feil vei – en jevn strøm av folk som trekker inn mot byene. Småflyplasser og andre livsnødvendige tjenester legges ned. Derfor er det nødvendig med tiltak rettet direkte mot distriktene, sier hun til avisen.

Vil frede sykehus og redusere selskapsskatt

Blant tiltakene som Sps programkomité foreslår for å skape vekst i distriktene, er: Gjenåpning av politistasjoner i kommuner som søker om det, garanti om at ingen lokalsykehus legges ned, redusert selskapsskatt for distriktsbedrifter, 12 milliarder kroner til såkalte bygdevekstavtaler, lokal beskatning på vindkraft, redusert reiselivsmoms og 100 prosent dekning av bredbånd enten gjennom 5G eller fiber.

Leder av programarbeidet til Høyre, distrikt- og digitaliseringsminister Linda Hofstad Helleland, er positiv til en del av Sps forslag. Hun påpeker at regjeringen allerede er i gang med flere av forslagene.

Videre mener hun at Sps distriktspolitikk vil bli vanskelig å få flertall for med MDG på laget, som en ny rødgrønn regjering trolig må søke støtte hos.

Et komplett utkast til Senterpartiets nye partiprogram skal være klart 1. oktober. Politikken for stortingsperioden 2021–2025 skal vedtas på Sps landsmøte i midten av mars neste år.

Norsk politikk

Nyhetsbrev En gang i uka gir vår politiske redaktør Kjetil B. Alstadheim deg sitt perspektiv på det viktigste som har skjedd i maktens korridorer.

Les mer om

  1. Senterpartiet (Sp)
  2. Politiet
  3. Politidirektoratet (POD)