Politikk

Sp ber om trygg lagring av utdaterte veiskilt

Senterpartiet er ihuga motstander av det nye fylket Viken og ber regjeringen ta vare på veiskilt som er utdatert av regionreformen.

Sps Sigbjørn Gjelsvik (t.v.), her sammen med partileder Trygve Slagsvold Vedum, er sterkt kritisk til sammenslåingen av Akershus, Buskerud og Østfold til nye Viken fylke.
  • NTB

– Vil statsråden sørge for trygg lagring av alle «Akershus»-veiskilt, samt fylkesskilt for andre aktuelle fylker, i påvente av at de skal tas i bruk igjen? skriver stortingsrepresentant Sigbjørn Gjelsvik (Sp) i et spørsmål til samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp).

– De burde egentlig aldri vært skrudd ned. De kunne blitt stående og bare blitt tildekket som «midlertidig stengt», sier Gjelsvik til FriFagbevegelse , som først omtalte saken.

Gjelsvik minner i sitt spørsmål om at Akershus, Østfold og Buskerud fra nyttår ble slått sammen til Viken fylke «med tvang, mot viljen til folk og folkevalgte i alle tre fylker».

– Det rødgrønne flertallet i Viken har gjort det klart at de vil sende søknad til Stortinget om å oppløse den nye regionen etter at et nytt stortingsflertall har kommet på plass i 2021, skriver Gjelsvik.

Dale har foreløpig ikke svart på spørsmålet fra Sp-politikeren.

Les også

  1. Snart blir 18 fylker til 11. Og 109 kommuner blir til 43 nye. Endringene gjør at noen må jobbe på spreng hele julen.

  2. Eksperter mener: Regionvirvaret gjør Norge svakt rigget for de store problemene.

Norsk politikk

Nyhetsbrev En gang i uken gir vår politiske redaktør Kjetil B. Alstadheim deg sitt perspektiv på det viktigste som har skjedd i maktens korridorer.