Politikk

Ap foreslår nikab-forbud i skolen

Arbeiderpartiet og Fremskrittspartiet knives om hvem som skal ha eierskap til forslag om å forby heldekkende klesplagg på skoler og universiteter.

Jonas Gahr Støre i trontaledebatten i Stortinget tirsdag.
  • NTB

Spørsmålet om burka og nikab kom opp igjen i forbindelse med trontaledebatten i Stortinget tirsdag.

Arbeiderpartiet åpnet med å legge fram et representantforlag om å forby heldekkende klesplagg på skoler, høyskoler og universitet.

Ap-leder Jonas Gahr Støre understreket i sitt innlegg at partiet generelt sett er mot å forby klesplagg, men mener det nødvendig å unngå å dekke ansiktet i undervisningssituasjoner.

– Vi foreslår at man kommer fram til et hensiktsmessig regelverk som er likt i hele landet, sa Støre, og la til at han håper Frp finner grunn til å støtte forslaget.

Parlamentarisk leder Harald Tom Nesvik kunne snart levere et lignende forslag fra Fremskrittspartiet. Han påpekte at partiet helst skulle sett at det ble forbud mot å bruke heldekkende plagg i det offentlige rom, men at de må erkjenne at det ikke er er flertall for noe slikt.

– Det kan være flertall for at man har kommet et steg videre. Det ville glede både meg og Frp om Ap nå har snudd, sa Nesvik.

Les også

  1. Raja langet ut mot nikab - ble kalt «skittent svin» og «forræder»

  2. Ap sier nei til nikab i skolen

Les mer om

  1. Trontaledebatt
  2. Jonas Gahr Støre