Politikk

Dette er de viktigste debattene i Arendal i dag

Arendalsuka åpner i dag, mandag 15. august, og på programmet står over 550 debatter og arrangementer. Dette er fire av mandagens viktigste debatter, anbefalt av avdelingsleder for politikk og økonomi, Veslemøy Østrem.

 • Veslemøy Hedvig Østrem
  Veslemøy Hedvig Østrem

Kl. 11.30: Hvordan lykkes med nulltoleranse for korrupsjon i krevende markeder?

Telenors CEO i Myanmar 2013-16, Petter Furberg, snakker om korrupsjon og åpenhet på Arendalsukas åpningsdag. Foto: Telenor

Arendalsuka åpner offisielt kl 15, men noen tyvstarter litt med programmet. Transparency Norge og Telenor samarbeider om en panelsamtale om korrupsjon og åpenhet. Det interessante er hvor ærlig Petter Furberg, CEO for Telenor Myanmar 2013-16 vil være i møte med Gro Skaaren-Fystro, spesialrådgiver i Transparency International Norge og Terje Vigtel, seniorrådgiver i Conow og tidl. norsk ambassadør til Zambia.

Debatten foregår i Nygaten 4, som er Telenors arena i Arendal denne uken. Du kan følge den live fra Facebook her.

Kl 16: Veivalg for Norge i en verden i endring - utenrikspolitisk toppmøte

Utenriksminister Børge Brende blir utfordret mandag ettermiddag. Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Åpningsdebatten i Arendal kulturhus handler om norsk utenrikspolitikk og er et samarbeid mellom Arendalsuka og Aftenposten. Utenriksminister Børge Brende er i sluttfasen på en ny stortingsmelding om norsk utenriks- og sikkerhetspolitikk. Han har allerede fått kritikk for å være for utydelig, og vil bli møtt med konkrete utfordringer fra forskere og politiske motstandere.

Anniken Huitfeldt, leder i Utenrikskomiteen fra Arbeiderpartiet, er blant deltakerne. Hun har allerede utfordret Brende i kronikk i mandagens Aftenposten.

Debatten sendes på Aftenposten.no kl 16.

Kl 18: Ungdomspartilederdebatten

Ungdomspartiledere på borgerlig side er oppgitt over at Regjeringen ikke har opphevet forbudet mot sexkjøp. Nå krever de fortgang fra sine egne. Fra venstre: Tord Hustveit (leder i Unge Venstre), Bjørn Kristian Svendsrud (leder i FpU) og Kristian Tonning Riise (leder i Unge Høyre) Foto: Aleksander Andersen

Arendalsuka kan kalles startpunktet for valgkampen foran neste års stortingsvalg, og de som ofte er tydeligst og minst kompromissvillige, er ungdomspartiene. Derfor er det alltid interessant å følge ungdomspartilederdebatten, enten live eller på Twitter. Røffe karakteristikker og skarpe onelinere er forventet når blant annet AUFs Mani Hussaini, Unge Høyres Kristian Tonning Riise og Ida Lindtveit fra KrFU barker sammen.

Debatten arrangeres i Kulturhuset, sendes på TV2 Nyhetskanalen og på Arendalsukas livestream som du finner ved å klikke på denne linken.

Kl 21: Satirikerne i «All makt» oppsummerer den politiske sommeren

Eirik Bergesen står bak «All makt»

Ingen politisk debattuke uten god satire.

Mandag kveld skal teamet bak Opplysningskontoret.org og webserien «All makt» ta for seg den politiske sommeren. De hadde forberedt seg på en kritisk gjennomgang av sommerens største agurknyhetene.

Men sikre kilder forteller at Erik Bergesen og hans team måtte kastet det gamle manuset etter hvert som sommeren skred frem. Vi kan vente oss skråblikk både på Trump, Widvey, meddommere og er lovet flere overraskelser.

Vil du varme opp til kveldsarrangementet, kan du følge med på twitterkontoene @allmaktlive og @opplysningskontoret.

Geelmuyiden Kiese er arrangør, stedet er baren Symposium. Er du ikke i Arendal, kan du følge med på moroa her.

Les mer om

 1. Arendalsuka
 2. Arendalsuka
 3. Utenrikspolitikk

Arendalsuka

 1. NORGE

  Foto: Torgeir Strandberg

 2. NORGE

  Cybersikkerhet: Telenors sikkerhetsdirektør maner til økt samarbeid

 3. POLITIKK

  Høyre dropper karakterer fra 5. klasse

 4. OSLO

  Nasjonalt bylivsenter skal styrke byutviklingen

 5. POLITIKK

  - Jeg har sett hvordan skandalene kommer og går, de har blitt større og større

 6. OSLO

  Lover tøffere boligpolitikk i Oslo