Politikk

MDG-talsperson vikar for miljøbyråd Lan Marie Berg

Nasjonal talsperson Arild Hermstad i Miljøpartiet De Grønne (MDG) blir vikar for miljøbyråd Lan Marie Berg som går ut i foreldrepermisjon.

Arild Hermstad vil fungere som vikar for miljøbyråd Lan Marie Berg mens hun er ute i foreldrepermisjon fra påske og frem til over sommeren.
  • NTB

Hermstad, som har vært nasjonal talsperson for partiet siden 2018, ser frem til å ta fatt på oppgavene som venter i byrådet i Oslo.

– Klart dette blir veldig spennende å få være med på. Oslo-byrådet er Norges mest fremtidsrettede politiske prosjekt. Det gir håp til alle som er bekymret for klimaet, sier Hermstad.

Han sier videre at MDG og Ap spiller hverandre gode og oppnår imponerende resultater sammen. Dette er noe Hermstad mener man kan ta lærdom av andre steder i landet.

– Disse erfaringene er noe jeg mener vi kan lære av nasjonalt, og i andre kommuner som De Grønne søker å styre etter valget. Jeg vil ta Oslos miljøpolitikk til resten av landet, sier han.

Miljøbyråd Lan Marie Berg, som vil være ute i permisjon fra påske og over sommeren, er ikke bekymret for miljøpolitikken i byrådet mens hun er ute i permisjon. Snarere tvert imot.

– Jeg er utrolig glad for at De Grønne topper laget med en av våre to partiledere som min vikar. Sammen med Hanna Marcussen og resten av det grønne laget på rådhuset sørger Hermstad for at miljøpolitikken er i trygge hender. Så gleder jeg meg stort til å drive valgkamp fra starten av august, konstaterer Berg.

Les også

  1. Oslos første selvkjørende buss skal gå mellom Vippetangen og Rådhuset

  2. MDG med krisepakke for å hindre insektdød

Norsk politikk

Nyhetsbrev En gang i uka gir vår politiske redaktør Kjetil B. Alstadheim deg sitt perspektiv på det viktigste som har skjedd i maktens korridorer.

Les mer om

  1. Miljøpolitikk
  2. Oslopolitikken
  3. Lan Marie Nguyen Berg
  4. Miljøpartiet De Grønne (MDG)
  5. MDG
  6. Foreldrepermisjon