Politikk

Valgkomiteen i Venstre i gang med lederdiskusjoner

Bør Abid Raja, Guri Melby eller Sveinung Rotevatn lede Venstre? Partiets valgkomité sitter denne helgen i møter for å bli enige om den beste kandidaten.

Leder Per A. Thorbjørnsen av Venstres valgkomité håper på en avklaring i løpet av helgen. De har avsluttet lørdagens forhandlinger og vil fortsette igjen søndag.
  • NTB

Litt over klokka 11 lørdag formiddag møttes valgkomiteen på Thon Hotel Slottsparken i Oslo. Komiteen har siste frist til å bestemme seg fredag 28. august.

– Men jeg må kunne være såpass åpen og si at jeg håper på en avklaring i løpet av helgen, sa valgkomiteens leder Per A. Thorbjørnsen til NTB fredag.

Ved 19-tiden lørdag kveld hadde valgkomiteen avsluttet møtevirksomheten.

– Det ble ingen avklaring om Venstre-leder lørdag. Valgkomiteen fortsetter arbeidet søndag, opplyser partiet til NTB.

Ønsker enstemmig innstilling

Det er til syvende og sist landsmøtet i partiet som skal gjøre det endelige ledervalget 26.–27. september, men det er knyttet stor spenning til hvem valgkomiteen peker ut til leder- og nestledervervene.

– Er det realistisk med en enstemmig innstilling?

– Jeg og hele valgkomiteen jobber for å få til en enstemmig innstilling. Da begir jeg meg ikke ut på spekulasjoner om hva som skulle skje hvis det ikke blir tilfelle, sier Thorbjørnsen.

Tre sier de vil bli leder

Før valgkomiteens sluttspurt har tre kandidater sagt offentlig at de ønsker å bli ny partileder:

* Klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn (33) fra Nordfjordeid erklærte sitt kandidatur 27. mai. Han var opprinnelig innstilt som nestleder i partiet.

* Kultur- og likestillingsminister Abid Raja (44) fra Oslo, men innvalgt på Stortinget for Akershus siden 2013. Raja varslet 16. august at han ønsker å bli Venstre-leder.

* Utdannings- og integreringsminister Guri Melby (39), opprinnelig fra Orkdal i Trøndelag, varslet denne uken at hun ønsker å bli leder. Ses på som en slags kompromisskandidat.

Les også

  1. Guri Melby bekrefter: Vil bli Venstre-leder

  2. Aftenpodden: Tangen, Venstre-kamp og Northug

  3. Abid Raja blir neppe Venstre-leder | Andreas Slettholm

  4. Venstrefolk må fortelle oss hvem de er | Bernt Hagtvet

Norsk politikk

Nyhetsbrev En gang i uken gir vår politiske redaktør Kjetil B. Alstadheim deg sitt perspektiv på det viktigste som har skjedd i maktens korridorer.

Les mer om

  1. Politikk
  2. Abid Raja
  3. Guri Melby
  4. Sveinung Rotevatn
  5. Venstre (V)