Politikk

Miljøministeren tror ikke MDG-lederen vet hva et grønt skifte krever

Vidar Helgesen (H) mener MDG-leder Rasmus Hanssons utspill om 30-timers uker er spinnvilt. Vi må jobbe hardere for det grønne skiftet, sier ministeren.

MDG-leder Rasmus Hansson og klima- og miljøminister Vidar Helgesen (H) er uenige om hva som kreves for et grønt skifte. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
  • NTB

– Det er nesten som Rasmus Hansson tror det grønne skiftet består av katt og kaniner og et småbruk på Høland, sier Helgesen til DN.

Han understreker at det grønne skiftet betyr raskere teknologiske framskritt, hardere internasjonal konkurranse og høyere krav til norsk kompetanseutvikling og norsk næringsliv.

– Vi må skape og selge norske teknologiske løsninger som erstatter den verdiskaping vi mister i olje- og gassektoren, sier Helgesen.

Han mener at dersom vi legger opp til kortere arbeidsuker, vil Norge mislykkes i det grønne skiftet.

Hansson mener Helgesens og Høyres visjon om å arbeide mer for norsk velferd handler om å øke forbruket.

– Vi mener det er absurd. Undersøkelser viser at hvis folk får velge, svarer de at de vil ha økt fritid fremfor ytterligere økt kjøpekraft. De fleste forstår at en verden der vi skal arbeide enda mer for å kunne kjøpe enda mer er en veldig dårlig visjon både for livskvalitet og bærekraftig utvikling, sier Hansson til avisen.

Miljø er viktigere enn all politikk,

  • Rasmus Hansson satset alt på ett kort - og er iferd med å lykkes: Stortingsplass for Akershus og MDG over sperregrensen

Norsk politikk

Nyhetsbrev En gang i uken gir vår politiske redaktør Kjetil B. Alstadheim deg sitt perspektiv på det viktigste som har skjedd i maktens korridorer.

Les mer om

  1. Stortingsvalg 2017
  2. Vidar Helgesen
  3. Rasmus Hansson
  4. Næringsliv