Politikk

Amundsen vil kaste Raja som Stortingets visepresident

I et internt notat til Frps stortingsgruppe skriver Per-Willy Amundsen at Abid Raja (V) er uskikket til å fortsette som Stortingets visepresident, skriver NRK.

Per-Willy Amundsen (Frp) (til høyre) vil fjerne Abid Raja (V) fra rollen som Stortingets visepresident. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

  • NTB

I notatet, som er gjengitt av kanalen , heter det at « Abid Rajas gjentatte angrep på Frp og vår partiledelse kaster lys over problemene med å samarbeide med et parti som Venstre i regjering. Men like viktig: etter mitt syn viser det med all tydelighet hvorfor Abid Raja er uskikket til å forvalte rollen som visepresident og medlem av Stortingets presidentskap.».

Stortinget skal konstitueres tirsdag. Det vil si at stortingspresidentene skal velges. I dag er Tone Wilhelmsen Trøen (H) stortingspresident og Raja visepresident.

Per-Willy Amundsen, som er tidligere justisminister og nåværende innpisker for Frp på Stortinget, skriver i notatet at partiet bør vurdere å stille krav til Venstre om at de må stille en annen kandidat, om de ønsker at Frp skal stemme inn en Venstre-kandidat i presidentskapet.

Abid Raja har ikke ønsket å kommentere saken overfor NRK.

Venstres parlamentariske leder Terje Breivik sier til kanalen at det er vanskelig å se på notatet som noe annet enn et enkeltutspill, og at han tar det for gitt at Frp forholder seg til avtalene Venstre har med partiet. Frps parlamentariske leder Hans-Andreas Limi sier at Frp har tradisjon for å overholde avtaler mellom partiene.

Les mer om

  1. Striden mellom Venstre og Frp
  2. Abid Raja
  3. Per-Willy Amundsen