Stortinget tar selvkritikk for boligkrøll

Stortinget tar selvkritikk etter at Ap-politiker Tellef Inge Mørland (bildet) fikk tildelt gratis pendlerbolig i Oslo og sier at politikeren ikke har unndratt opplysninger.

Tirsdag ble det kjent at Mørland hadde fått gratis pendlerbolig i Oslo av Stortinget, til tross for at han eier en leilighet i byen. Mørland var folkeregistrert og bodde i Arendal.

Stortinget uttalte da at Mørland ikke hadde rett til pendlerbolig, men opplyser onsdag at de tar sin del av ansvaret for at tildeling av pendlerbolig ble gitt, selv om det ut fra regelverk og praksis ikke skulle vært tildelt pendlerbolig så lenge han disponerte en bolig i Oslo.

I etterkant slo Stortingets administrasjon fast at Mørland da ikke hadde rett på pendlerbolig. Den mente også han burde informert Stortinget om leiligheten i Oslo. Nå tar Stortinget delvis ansvar for saken.

Stortinget opplyser til Aftenposten at Mørland får beholde pendlerleiligheten, da han ikke lenger disponerer leiligheten som han selv eier.

Jonas Gahr Støre (Ap) sa onsdag at det er behov for å rydde opp i reglene om pendlerboliger for stortingsrepresentanter.

Aftenposten har hatt flere saker om stortingspolitikeres bruk av ordningen med pendlerbolig den siste tiden.

Søndag avslørte Aftenposten at KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad fikk gratis bolig på i ti år fordi han var folkeregistrert på gutterommet på Sørlandet. Samtidig eide han i fem år en bolig i Lillestrøm som han leide ut.