Alle Høyres Oslo-topper sier ja til gjenvalg

Både Ine Marie Eriksen Søreide og Nikolai Astrup ønsker seg fire nye år på Stortinget.

Tar gjenvalg: Marie Eriksen Søreide, Michael Tetzschner og Nikolai Astrup.

Ved midnatt søndag gikk fristen ut for Oslo Høyres stortingsrepresentanter til å svare på om de ønsker gjenvalg eller ikke.

Nå er fasiten klar: Av de tolv som sto øverst på listen før stortingsvalget i 2013, ønsker samtlige gjenvalg med unntak av Frode Helgerud som sto på åttende plass.

Etter det Aftenposten forstår, var det fredag bare de to toppkandidatene fra sist valg, Ine Eriksen Søreide og Nikolai Astrup, som ikke hadde svart nominasjonskomiteen.

Nå har begge to svart ja.

Les også

Disse toppene trekker seg fra Stortinget neste høst - og disse fortsetter

Astrup sier ja etter sommer i tenkeboksen

Leder i Oslo Høyre Nikolai Astrup har bestemt seg for å si ja til en ny periode på Stortinget, etter en periode i tenkeboksen.

– Det er viktig å tenke seg grundig om og kjenne etter om man er 100 prosent motivert for fire nye år. Det har jeg funnet ut at jeg er, sier Astrup til Aftenposten.

Nominasjonsmøte i februar

Også resten av dagens Høyre-representanter fra Oslo ønsker gjenvalg. Dette gjelder Michael Tetzschner, Kristin Vinje, Mudassar Kapur, Stefan Heggelund og Heidi Nordby Lunde.

– Jeg synes dette er veldig gledelig. Oslo Høyre har mange dyktige representanter på Stortinget og i regjeringen, og det er gledelig at disse ønsker å stille opp på nytt. Så håper vi det kommer flere forslag på navn slik at vi kan få en sunn konkurranse om plassene på listen, sier leder i nominasjonskomiteen Eirik Lae Solberg til Aftenposten.

Oslo Høyres nominasjonsmøte avholdes 13. februar 2017. Før dette skal fylkespartiet ha en omfattende prosess med blant annet en urnominasjon.