Politikk

Sylvi Listhaugs nye statssekretær vil ha fri innvandring

Sveinung Rotevatn (V) mener det er for tidlig å si om Jeløy-erklæringen strammer inn eller myker opp innvandringspolitikken.

Venstres ferske statssekretær har fått mange spørsmål om hva han synes om språkbruken til sjefen etter at hun kalte pedofile overgripere for «monstre». – Jeg tror alle statsrådene til enhver tid må tilpasse seg de partiene som sitter i regjering. Det gjelder også Sylvi Listhaug, hun snakker nok på en annen måte enn det hun ville gjort i en ren Frp-regjering fordi hun har sittet sammen med Høyre, og at Venstre også sitter i regjering vil påvirke både henne og andre statsråder, sier Rotevatn. Her på vei inn til morgenmøte for politisk ledelse i Justisdepartementet.
  • Stine Barstad
    Journalist
Nyhetsbrev Få Kjetil B. Alstadheims perspektiv rett i innboksen hver uke.

– Da jeg tiltrådte, omtalte noen meg som Venstres vaktbikkje og noen som Listhaugs gissel. Jeg skal ikke være noen av delene, men ser på meg selv som en brobygger, sier Venstres nyslåtte statssekretær i Justisdepartementet, Sveinung Rotevatn.

30-åringen fra Nordfjordeid rakk bare to uker i advokatjobben hos Steenstrup Stordrange før han fikk telefonen fra Trine Skei Grande. Nå har han opparbeidet seg like lang ansiennitet på kontoret i Justisdepartementet. Utenfor vokter en utstoppet isbjørn på to ben.

Les hele saken med abonnement