Hareide trekker seg som parlamentarisk leder for KrF

Hans Fredrik Grøvan blir ny parlamentarisk leder.

Knut Arild Hareide vil ikke være partiets parlamentariske leder likevel, sier han til NRK tirsdag morgen.

– Jeg har vært i tvil og landet til slutt på at det var rett for meg å si nei. Jeg ønsker et annet veivalg enn flertallet i partiet, forklarer Hareide i Politisk kvarter.

Han utdyper.

– Jeg tror det ville blitt spørsmål om mine intensjoner om jeg hadde vært parlamentarisk leder.

Den avgåtte KrF-lederen tok beslutningen i går kveld. Da var KrFs stortingsgruppe samlet for å velge ny parlamentarisk leder. Hareide sier at til tross for at en samlet stortingsgruppe pekte på ham, valgte han altså å si nei.

Han betegner beslutningen som riktig for seg og partiet og forklarer beslutningen med sin spesielle rolle knyttet til partiets retningsvalg.

– Jeg vet at det å være parlamentarisk leder for et regjeringsparti, det er å være førsteforsvarer for KrF på Stortinget, sier Hareide. Han utdyper videre at det ville blitt spørsmål ved hans intensjoner både som kritiker og forsvarer av partiet.

Grøvan blir ny parlamentarisk leder

Det er Hans Fredrik Grøvan som blir ny parlamentarisk leder.

– Det er ikke tvil om at det er han som besitter størst kompetanse og erfaring, sier Grøvan om Hareide i Politisk kvarter.

Hans Fredrik Grøvan ønsket at KrF skulle fortsette i opposisjon som et støtteparti til regjeringen.

I helgen var det landskonferanse i KrF. Da lå alt til rette for at Hareide skulle fortsette som parlamentarisk leder.

Som parlamentarisk leder ville Hareide fått en nøkkelrolle i arbeidet med å lose flertallsregjeringens saker igjennom i Stortinget. Han vil vært den statsministeren og regjeringen hadde måttet rådføre seg med i KrF i Stortinget.

Bekkevold blir nestleder

Geir Jørgen Bekkevold blir ifølge en pressemelding fra KrF, parlamentarisk nestleder. Han tilhører den siden i partiet som stemte for rødt samarbeid.

Familiepolitisk talsperson i KrF og prest Geir Jørgen Bekkevold fikk mye kritikk da han i sommer viet et likekjønnet par. Nå blir han parlamentarisk nestleder.

Les også: