Politikk

Michael Tetzschner vant valgthriller i Oslo Høyre

Høyre-nestor Michael Tetzschner er trolig sikret nok en stortingsperiode etter at han vant 6.-plassen på Oslo Høyres stortingsliste foran Stefan Heggelund.

Michael Tetzschner ser ut til å ha sikret stortingsplassen for en ny periode. Her er han i Stortingssalen i 2019. Foto: Lise Åserud / NTB

 • NTB-Bibiana Piene

Det var duket for en digital thriller og kamp om de seks øverste plassene på valglista for stortingsvalget 2021 da Oslo Høyre avholdt sitt nominasjonsmøte mandag kveld. Høyre har i dag seks representanter på Stortinget fra Oslo.

– Den store utfordringen denne gangen er at det er flere brikker i spillet enn det er plasser til, sa leder i nominasjonskomiteen Erling Lae i sitt sluttinnlegg foran voteringen.

Utfordret ikke

Et mindretall i komiteen hadde i utgangspunktet innstilt Stefan Heggelund på sjetteplassen sammen med Tetzschner. Mandag åpnet imidlertid Heggelund på Facebook for at han også kunne komme til å utfordre Mudassar Kapur, Høyres finanspolitiske talsperson, om fjerdeplassen på lista.

Det gjorde han ikke, og dermed gikk de fem første plassene til dem komiteen hadde nominert, uten motkandidater: statsrådene Ine Eriksen Søreide og Nikolai Astrup, samt stortingsrepresentantene Heidi Nordby Lunde og Mudassar Kapur og stortingsvikar Mathilde Tybring-Gjedde.

Deretter stemte et klart flertall for Tetzschner, som vant med 128 stemmer foran Heggelunds 93.

Gratulerer Tetzschner

På sjuende plass, med en ørliten mulighet for fast plass på Stortinget, kom tidligere finansbyråd i Oslo Eirik Lae Solberg.

Til VG sier Heggelund at han vil gratulere Tetzschner, som han omtaler som sin venn og kollega.

– Så vil jeg takke Oslo Høyre for at jeg har fått lov til å representere dem i åtte år på Stortinget. Det har vært et privilegium, og det minnet vil jeg bære i hjertet resten av livet, sier han.

Les mer om

 1. Michael Tetzschner

Relevante artikler

 1. POLITIKK
  Publisert:

  Trangt om plassen på Høyres Oslo-liste. Hvem skal ut?

 2. POLITIKK
  Publisert:

  Mot kampvotering i Oslo Høyre

 3. KOMMENTAR
  Publisert:

  Jeg heier på gamle menn som ikke gir seg

 4. POLITIKK
  Publisert:

  Høyre-profil ber stortingspresidenten gripe inn mot påstått lekkasje fra Rødt-lederen

 5. POLITIKK
  Publisert:

  Stortinget ville ikke behandle om Rødt brøt regelverket om hemmelighold

 6. POLITIKK
  Publisert:

  Regjeringen må komme oss i møte for å få budsjettenighet