Michael Tetzschner vant valgthriller i Oslo Høyre

Høyre-nestor Michael Tetzschner er trolig sikret nok en stortingsperiode etter at han vant 6.-plassen på Oslo Høyres stortingsliste foran Stefan Heggelund.

Michael Tetzschner ser ut til å ha sikret stortingsplassen for en ny periode. Her er han i Stortingssalen i 2019.

Det var duket for en digital thriller og kamp om de seks øverste plassene på valglista for stortingsvalget 2021 da Oslo Høyre avholdt sitt nominasjonsmøte mandag kveld. Høyre har i dag seks representanter på Stortinget fra Oslo.

– Den store utfordringen denne gangen er at det er flere brikker i spillet enn det er plasser til, sa leder i nominasjonskomiteen Erling Lae i sitt sluttinnlegg foran voteringen.

Utfordret ikke

Et mindretall i komiteen hadde i utgangspunktet innstilt Stefan Heggelund på sjetteplassen sammen med Tetzschner. Mandag åpnet imidlertid Heggelund på Facebook for at han også kunne komme til å utfordre Mudassar Kapur, Høyres finanspolitiske talsperson, om fjerdeplassen på lista.

Det gjorde han ikke, og dermed gikk de fem første plassene til dem komiteen hadde nominert, uten motkandidater: statsrådene Ine Eriksen Søreide og Nikolai Astrup, samt stortingsrepresentantene Heidi Nordby Lunde og Mudassar Kapur og stortingsvikar Mathilde Tybring-Gjedde.

Deretter stemte et klart flertall for Tetzschner, som vant med 128 stemmer foran Heggelunds 93.

Gratulerer Tetzschner

På sjuende plass, med en ørliten mulighet for fast plass på Stortinget, kom tidligere finansbyråd i Oslo Eirik Lae Solberg.

Til VG sier Heggelund at han vil gratulere Tetzschner, som han omtaler som sin venn og kollega.

– Så vil jeg takke Oslo Høyre for at jeg har fått lov til å representere dem i åtte år på Stortinget. Det har vært et privilegium, og det minnet vil jeg bære i hjertet resten av livet, sier han.