Politikk

Navarsete: Jens likte nok dårlig at han ikke vant frem med sitt primærsyn

– Hun kunne skjelle og smelle, det skriver Stoltenberg om Liv Signe Navarsete i sin nye bok. Navarsete sier hun er stolt over resultatene til den rødgrønne regjeringen.

Liv Signe Navarsete satt i den rødgrønne regjeringen sammen med Jens Stoltenberg, i dag er hun i Utenriks- og forsvarskomiteen på Stortinget.
  • Kaja Korsvold
    Journalist
Nyhetsbrev Få Kjetil B. Alstadheims perspektiv rett i innboksen hver uke.

«Liv Signe hadde temperament. Når hun ikke fikk det som hun ville, kunne hun skjelle og smelle, eller hun sendte sinte SMS-er. Hun kunne engasjere seg voldsomt i enkeltsaker.

Slik karakteriserer Jens Stoltenberg Senterpartiets Liv Signe Navarsete i den nye boken Min historie.

Navarsete var samferdselsminister og kommunal- og regionalminister i den rødgrønne regjeringen som satt fra 2005 til 2013, og hun var partileder for Senterpartiet fra 2008 til 2014.

  • Hør Aftenpodden om Navarsete-kritikken her:
Aftenpodden: - Stoltenbergs stikk mot Navarsete er ganske drepende

– Jeg var sur

Stoltenberg skriver også om at han mener Senterpartiet vinglet i spørsmålet om blasfemiparagrafen i 2009.

– Jeg var sur, skriver Stoltenberg. – Hadde de sagt det med én gang, så hadde vi sluppet alt bråket. Jeg var sur. Sur fordi Senterpartiet godt kunne ha snudd før, og fordi vi hadde klønet det til.

Jens Stoltenberg snakket om sin nye bok på en pressekonferanse i Oslo lørdag.

– Det er viden kjent at jeg kan være temperamentsfull

Navarsete har følgende kommentar til Stoltenbergs utspill i biografien.

– Jens slår inn åpne dører med sine karakteristikker. Det er viden kjent at jeg kan være temperamentsfull. Det bør også være kjent at jeg står hardt på for distriktene og andre viktige Sp-saker, skriver Navarsete i en melding til Aftenposten.

Stoltenberg åpner opp om den bitre konflikten mellom ham og Jagland

– Jeg kunne nok hatt et mye behageligere politisk liv om jeg hadde kjempet mindre intenst for å gjennomføre Senterpartiets program. Men jeg er i politikken for å få resultater og for å gjennomføre senterpartipolitikk.

– Jeg er stolt av resultatene

– Jeg er stolt av resultatene vi oppnådde i den rødgrønne regjeringen og kan si mye positivt om Jens Stoltenberg, skriver Navarsete videre

– Å kjempe for lokalsykehusene og veisamband er i kjernen av distriktspolitikken og Senterpartiets politikk. At noen av sakene tilfeldigvis var i eget fylke gjør ikke sakene mindre viktige. Vi kjempet like beinhardt for andre veier og lokalsykehus, som for eksempel Rjukan.

– Og vi hadde like tøffe kamper om nasjonale saker som prosenttoll på ost og kjøtt. Jens likte nok dårlig at han ikke vant frem med sitt syn i disse sakene, skriver Navarsete.

  • Les også:
Trine Eilertsen: «Stoltenbergs ryddige oppgjør»Gerd-Liv Valla var så sint på Stoltenberg at hun nektet å slippe ham inn

Les mer om

  1. Jens Stoltenberg
  2. Regjeringen
  3. Politikk
  4. Liv Signe Navarsete