Politikk

Martin Henriksen tar ikke gjenvalg

Tidligere AUF-leder tar ikke gjenvalg.

  • Kjetil Magne Sørenes
    Journalist

«Jeg har i helga gitt nominasjonskomiteen i Troms Ap beskjed om at jeg ikke ønsker gjenvalg til Stortinget etter neste valg», skriver stortingsrepresentant Martin Henriksen på Facebook.

Henriksen har sittet seks år på Stortinget for Troms Arbeiderparti. Han er i dag medlem av Stortingets utdannings- og forskningskomite og er Aps utdanningspolitiske talsperson.

Henriksen er tidligere AUF-leder, fylkestingspolitikere og politisk rådgiver i den rødgrønne regjeringen.

«Jeg har drevet med politikk på heltid nesten sammenhengende siden jeg var 23 år gammel (altså de siste 18 årene, kun avbrutt av 1,5 år med andre oppgaver). (...) Politikk på heltid er gøy, men det var aldri planen at heltidspolitikken skulle vare hele livet», skriver Henriksen i innlegget.

Henriksen skriver videre at han er klar til full innsats det siste året, særlig med å legge frem nordområdepolitikk. Etter det gleder hans seg til nye utfordringer, men han vet ikke hva, skriver han.

Tidligere har Ap-representantene Marienne Marthinsen og Jette Christensen sagt at de ikke stiller til gjenvalg, begge som følge av interne forhold i etter striden partiet i 2017.

Henriksen avviser at han ikke tar gjenvalg av samme grunn.

– Alle politikere har meninger om hvordan en bør gjøre ting intern, men jeg gir meg ikke på grunn av interne forhold, nei, sier han til Aftenposten.

Også Aps Dag Terje Andersen har varslet at han ikke tar gjenvalg.

Les også

  1. Aps Marianne Marthinsen gir seg i politikken

Norsk politikk

Nyhetsbrev En gang i uken gir vår politiske redaktør Kjetil B. Alstadheim deg sitt perspektiv på det viktigste som har skjedd i maktens korridorer.

Les mer om

  1. AUF
  2. Troms
  3. Martin Henriksen